Sirgaliai turėjo galimybę prisiminti įspūdingiausius planetos pirmenybių momentus ir pasveikinti rinktinės vyrus, o krepšininkai – padėkoti sirgaliams už palaikymą.

Tiesa, Rotušės aikštėje buvo tik dešimt krepšininkų iš dvylikos ir Mantas Kalnietis. Jonas Mačiulis dar sekmadienį išskrido namo, kad spėtų aplankyti artimuosius prieš kitą savaitę prasidedantį pasiruošimą klubiniam sezonui. Puolėjas turės grįžti į tą patį Madridą, kadangi šiemet jo laukia debiutas „Real“ gretose. Savo ruožtu Mindaugas Kuzminskas pasuko tiesiai į Malagą, kur prisijungs prie Joano Plazos vedamų treniruočių „Unicaja“ klube.

Lietuvos rinktinė į sutiktuvių vietą važiavo atviru autobusu tiesiai iš Vilniaus oro uosto, į kurį atskrido užsakomuoju reisu. Lėktuvas turėjo leistis Miunchene papildyti degalų atsargų, tad tėvynę mūsiškiai pasiekė tik 19:40.

Fanų nuotaikos nėra tokios geros, kokios galėjo būti, jei šeštadienio mačas dėl bronzos medalių su prancūzais būtų pasibaigęs kitaip (93:95). Vis dėlto pasitikti Lietuvos rinktinę, kuri be pagrindinio įžaidėjo nužygiavo iki stipriausių pasaulio komandų ketvertuko, vilniečiai ir miesto svečiai rinkosi pakankamai aktyviai.

Renginio metu LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė priminė, kad dabar Lietuvos rinktinės laukia naujas iššūkis – atranka į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Turnyro pusfinalyje lietuviai 68:96 neatsilaikė prieš būsimus čempionus JAV atstovus. Iš viso mūsiškiai Ispanijoje iškovojo 6 pergales ir patyrė 3 pralaimėjimus.

Rotušės aikštėje koncertavo Jazzu, „Electronic I“, Saulius Prūsaitis, „Rondo“ su choru „Božolė“, Deivis Norvilas, Edmundas Seilius, Vilija Matačiūnaitė, „Thundertale“, berniukų choras „Ąžuoliukas“, būgnininkų grupė „Drum Party“.

Organizatorių sumanymu, renginys priminė krepšinio rungtynes – su himnu, krepšininkų pristatymu ir šokėjų pasirodymu.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (690)