Po finišo paklausta, ar ją žeidžia kalbos, jog mūsų sportininkė turėtų lenkti bent Togo, Mongolijos, Irano ir kitų slidinėjime egzotiškų šalių atstoves, I. Ardišauskaitė neslėpė: „Kažkiek žeidžia. Bet išties žmonės yra teisūs“ .

Nuo karščio pažliugusioje trasoje nuotolį įveikusi per 36 min. 52,1 sek., I. Ardišauskaitė net 8 min. 34,3 sek. atsiliko nuo olimpine čempione tapusios lenkės Justynos Kowalczyk. „Pagal tai, kiek atsilikau nuo lyderės, pasirodymą vertinu nekaip“, – iškart po finišo, dar nežinodama galutinės užimtos vietos, sakė I. Ardišauskaitė.

– Ingrida, ar šiandien buvo labai sunku?

– Labai. Nes šiandien karšta, sausas oras. Tai sunkina kvėpavimą. Ir trasa nėra greita. Vietomis, kur pavėsis, danga kieta, slysta gerai. Bet kur įšildo saulė, ten – pliurzė.

– Vertinant visą pasirodymą olimpinėse žaidynėse, tavo nuotaika – gera, vidutinė ar prasta?

– Vidutinė. Padariau, ką galėjau. Be to, tai pirmosios mano olimpinės žaidynėmis, todėl nelabai ir galima buvo tikėtis stebuklų.

– Ar prieš antrą startą jaudulio buvo mažiau, nei prieš pirmą?

– Šiaip prieš varžybas nejaučiu didelio jaudulio. Bet olimpinėse žaidynėse jaučiausi kitaip, nei per įprastus startus, pavyzdžiui, pasaulio čempionatą ar taurės varžybas. Čia buvo daugiau įtampos.

– Šį sezoną dar laukia varžybų?

– Tikiuosi. Nes į sezoną dar neteko startuoti Lietuvoje. Tad kai grįšiu, jei leis oro sąlygos, dar turėtų būti varžybėlių namuose. O dėl tarptautinių nežinau – čia planuoja trenerė. Gal, kaip ir ankstesniais metais, pavasarį važiuosime į Suomiją palenktyniauti, ten per Velykas keturias dienas iš eilės vyksta varžybos.

– Kelinta vieta ar kokiu pasirodymu būtum buvusi patenkinta?

– Dar prieš olimpiadą, gruodį, sakiau, kad būčiau patenkinta patekusi į 50-tuką. Bet tada nežinojau, kiek bus dalyvių. Atvažiavusi, kai pamačiau, kokios varžovės ir koks jų pajėgumas, tikėjausi tarp 60-ties patekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)