Pirmą kartą šią vasarą draugiškose Lietuvos komandos rungtynėse į aikštę išbėgęs vidurio puolėjas trečiadienį buvo priverstas baigti pasirodymą anksčiau laiko.

Ketvirto kėlinio viduryje pašokęs kovoti dėl atšokusio kamuolio uteniškis nesėkmingai nusileido ant parketo ir išsitiesė susiėmęs už kojos.

„Net pats nesupratau, kaip paslydau. Išėjo pirmas špagatas gyvenime“, – humoro jausmo neprarado J. Valančiūnas.

Iki šio epizodo jis spėjo sužaisti 19 minučių, per kurias pelnė 14 taškų ir sugriebė 10 kamuolių.

Nors surinko daugiausiai naudingumo balų komandoje (19), savo pasirodymu kovoje prieš gerokai silpnesnę Austrijos rinktinės priekinę liniją J. Valančiūnas nebuvo patenkintas.

„Pramečiau nemažai metimų – šešis. Reikės šį skaičių sumažinti. O šiaip stengiuosi, žaidžiu komandai. Tiesa, kad bandau įtraukti naujų elementų į savo žaidimą. Gal pavyksta ne viskas, bet laiko taisymui dar turime nemažai“, – vertino Toronto „Raptors“ (Kanada) klubo atstovas.


Trečiadienį J. Valančiūnas pirmą kartą rungtyniavo su penkiais Lietuvos rinktinės naujokais: Domantu Saboniu, Artūru Milakniu, Mariumi Runkausku, Roku Giedraičiu ir Luku Lekavičiumi.

„Tiek jie, tiek kiti bando įrodyti, kad yra geresni už konkurentus. Juk niekas dar neturi garantuotos vietos galutinėje komandos sudėtyje. Visi žaidžia, visi kaunasi, visi nori pasirodyti, bet kartu neužmiršta komandos rezultato. L. Lekavičius sužaidė gerai, R. Giedraitis – puikiai. Apie A. Milaknį aš nė nekalbu, man sunku laikyti jį naujoku. D. Sabonis taip pat stengiasi, daro tai, ką liepia treneris“, – komentavo J. Valančiūnas.

Vieną paskutinių progų įtikti Jonui Kazlauskui Kėdainiuose turėjo ir Deividas Gailius.

Puolėjas per 18 minučių surinko 8 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

„Noras pasirodyti visada yra, reikia bandyti užsikabinti, bet daryti tai su protu, „neįlipti į medį“. Tiesiog šiandien buvo ne vienas momentas, kai galėjau mesti, todėl tai ir dariau“, – sakė D. Gailius.

Tuo metu rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidęs A. Milaknis (18 taškų, 6/7 tritaškių) nenuvertino įveiktos Austrijos rinktinės, kuri jau keturis dešimtmečius nepajėgia patekti į finalinius Europos čempionatų etapus.

„Varžovas nebuvo iš grandų, bet manau, kad šiais laikais mažai bėra valstybių, kurios nemokėtų žaisti krepšinio. Visai nieko tie austrai“, – teigė snaiperis.

Primename, kad repetuodami savo žaidimą prieš Europos pirmenybes lietuviai iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės.

Kontrolinių rungtynių maratoną jie pradėjo dukart įveikdami Australijos atstovus (80:68 ir 92:85), o praėjusį šeštadienį pranoko ir Suomiją (78:71).

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamąsias varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Likusios Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės

Tarptautinis krepšinio turnyras „Huawei Cup 2015“ (Kaunas)

Rugpjūčio 17 d. Lietuva – Turkija;
Rugpjūčio 18 d. Lietuva – Makedonija;
Rugpjūčio 19 d. Lietuva – Kroatija.

Tarptautinis krepšinio turnyras „Akropolis-Eurobank“ (Atėnai, Graikija)

Rugpjūčio 27 d. Lietuva – Turkija;
Rugpjūčio 28 d. Lietuva – Olandija;
Rugpjūčio 29 d. Lietuva – Graikija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)