„Turnyras mums buvo nuostabus, man telieka pasveikinti savo vaikinus“, – po nesėkmės finale geros nuotraikos neprarado Italijos vienuolikės vyriausiasis treneris Cesare Prandelli.

„Ispanijos rinktinė šiandien buvo stipresnė ir laimėjo pelnytai. Ji nuostabiai kontroliuoja kamuolį ir po praleisto įvarčio mums buvo labai sunku jį perimti. Tačiau ši nesėkmė neturėtų užbraukti mūsų puikaus pasirodymo Europos čempionate“, – pažymėjo ir Italijos ekipos gynėjas Giorgio Chiellini.

Finale Italijos ekipai pritrūko ir sėkmės. Sužaidus vos 20 minučių dėl traumos aikštę turėjo palikti G. Chiellini, o antrame kėlinyje toks pat likimas ištiko Thiago Mottą. Saugas aikštėje pasirodė paskutiniu keitimu, tad netekę jo italai paskutinį pusvalandį turėjo varžytis žaisdami 10-čia futbolininkų.

Būtent tada Ispanijos rinktinės žaidėjai Fernando Torresas ir Juanas Mata pelnė galutinį tašką susitikime padėjusius įvarčius.

Vis dėlto Italijos rinktinės vartininkas Gianluigi Buffonas pasiteisinimų neieškojo.

„Šiandien kovos nebuvo, ispanai mus pranoko visa galva. Tad pralaimėjimo finale kartėlis yra tik santykinis“, – sakė italų kapitonas.

„Gaila, kad rungtynių metu netekome dviejų žaidėjų. Tai sulaužė mūsų žaidimą ir nebegalėjome rungtyniauti taip, kaip buvome suplanavę. Ispanijos rinktinė – fantastiška komanda, ji šiandien vėl tai įrodė. Bet mes šiame turnyre pademonstravome dideles valios pastangas ir turime tęsti tokia kryptimi. Tad, apibendrinus, čempionatas paliko gerą įspūdį“, – kalbėjo italų gynėjas Leonardo Bonucci.

Kaip po rungtynių pažymėjo Italijos rinktinės strategas C. Prandelli, varžovai jo auklėtinius pralenkė ir fizine forma.

„Jau nuo pirmųjų minučių buvo matyti, kad ispanai šviežesni už mus. Per šią savaitę mes atidavėme labai daug jėgų ir energijos. Negalime sakyti, kad kažką darėme neteisingai, tačiau problemos dėl fizinės formos vis dėlto pasireiškė“, – pažymėjo treneris.

Kitas Europos čempionatas po ketverių metų vyks Prancūzijoje. Jame jau varžysis 24 atranką praėjusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)