„Finalas yra finalas ir niekam ne staigmena, kad jame žaidžia vokiečiai su ispanais, - DELFI sakė Lietuvos rinktinių direktorius Robertas Tautkus. – Finalo rungtynės nebūna gražios, nes futbolininkus slegia didžiulė atsakomybė. Kita vertus, abi komandos patekdamos į finalą jau įvykdė joms keltas užduotis“.

„Ispanijos rinktinės treneris Luisas Aragonesas nesuklydo atjauninęs savo vadovaujamos ekipos sudėtį ir pažadėjo laimėti finalą, jei jau į jį pateko“, - DELFI teigė futbolo treneris Vytautas Jančiauskas.

Kuo finale galėtų nustebinti varžovai vieni kitus, jei trenerių štabai jau yra išnarstę priešininkų taktiką iki smulkiausių detalių?

„Manyčiau vokiečiai turėtų taikyti aktyvų spaudimą po visą aikštę ir neleisti ispanams ilgai kontroliuoti kamuolio. Pagal visas čempionato statistikas, Ispanijos rinktinė yra ilgiausiai kamuolį valdanti pirmenybių komanda. Jei vokiečiams pavyktų ispanus palikti be kamuolio, juos gali lydėti sėkmė“, - galimus sprendimus vardino R. Tautkus.

„Atsarginiai Ispanijos rinktinės žaidėjai turi diktuoti finalo tempą. Jie jau subrendę futbolininkai, nors yra jauni, - savo pastebėjimas dalijosi V. Jančiauskas. - Pusfinalis su rusais įrodė, kad ispanų atsarginiai puikiai moka ir atlikti perdavimą, ir smūgiuoti, ir pelnyti įvarčius. Todėl ispanų puolimui neigiamos įtakos neturės net tai, kad nežais jų atakų lyderis Davidas Villa“.

„Vokietijos rinktinė turėjo pasimokyti iš klaidų mače su turkais, kai perleido iniciatyvą varžovams. Net neabejoju, kad finalo dvikovoje vokiečiai taikys kontratakų taktiką, kai puikiai puolimo smaigalyje moka atsidurti iš aikštės gilumos atbėgantys Miroslavas Klose ar Lukasas Podolski. Tuo tarpu ispanų ilgas, varžovus migdantis puolimas ir žaibiška paskutinė atakos stadija gali kelti rimtų rūpesčių“, - mano R. Tautkus.

„Ispanijos rinktinė labai tolygiai žaidė viso turnyro metu, o Vokietija banguotai: gerai-blogai-vidutiniškai-vėl gerai. Tačiau daugelio svarbių varžybų finalai įrodė, kaip vokiečiai moka susikaupti lemiamų mūšių metu. Ispanų individuali technika yra aukštesnio lygio, be to jie žaidžia komandinį futbolą, o tikslūs perdavimai vienu lietimu neleidžia varžovui susiorientuoti. Norėtųsi pabrėžti ir didelį jaunųjų ispanų emocinį pakilimą“, - vieną finalininkių gyrė V. Jančiauskas.

„Vokietijos rinktinės silpniausia grandis - vartininkas Jensas Lehmannas. Jam akivaizdžiai trūksta žaidybinės praktikos, o tokie įvarčiai, kaip rungtynėse su turkais, tokios klasės meistrui - tiesiog nedovanotini“, - apie pastebėtus Vokietijos rinktinės trūkumus pasakojo R. Tautkus.

Tai, kad šiame Europos čempionate prognozės nedėkingas dalykas jau įrodė Olandijos ir Portugalijos netikėtos nesėkmės ketvirtfinaliuose ir Rusijos bei Turkijos pateiktos staigmenos.

Europos futbolo čempionato finalas Vokietija – Ispanija, Viena, sekmadienis 06.29, 21:45 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją