Mūsiškė dalyvavo antrame pusfinalio plaukime ir vėl buvo neprilygstama - ji distanciją įveikė dar greičiau nei atrankoje (1:05.21), pasiekė naują Europos rekordą ir į finalą žengė su pirmu rezultatu.

R. Meilutytė buvusį Senojo žemyno rekordą pagerino net 0,59 sek.

Į finalą taip pat dar pateko amerikietė Rebecca Soni (1:05,98 min.), rusė Julija Jefimova (1:06,57 min.), amerikietė Breeja Larson (1:06,70 min.), australė Leisel Jones (1:06,81 min.), danė Rikke Pedersen ir japonė Satomi Suzuki (abi - po 1:07,10 min.) bei viena iš aštuntą rezultatą užfiksavusių kanadietės Teros Van Beilen ir jamaikietės Alisos Atkinson (po 1:07,48 min.).

R. Meilutytė Londone dar dalyvaus 50 ir 100 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyse.

Primename, kad lietuvė dieną vykusiose atrankos varžybose pribloškė ne tik varžoves, bet ir save - ji distanciją nuplaukė per 1:05.56 min., beveik 2 sek. pagerino sau pačiai priklausiusį šalies rekordą ir daugiau nei užtikrintai (pirmu rezultatu tarp 46-ių dalyvių) žengė į pusfinalį.

Po finišo jaunoji lietuvė netramdė savo emocijų ir pravirko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (936)