Vienintelį ir pergalingą įvartį 87-ą min. pelnė gynėjas Gerardas Pique.

Ispanija nepraleido įvarčio šeštose rungtynėse iš eilės ir tai yra naujas Europos čempionatų finalo etapų rekordas.

Ispanai į Prancūziją atvyko ne pačios geriausios nuotaikos – paskutinėje repeticijoje prieš Euro 2016 jie Madride sensacingai 0:1 pralaimėjo vos 137-ą vietą FIFA reitinge užimančiai Gruzijai, o spaudoje plačiai nuskambėjo žinia, kad vartininkas Davidas de Gea yra įtariamas prostitucijos organizavimu ir galimu merginų įtraukimu į pornografijos verslą.

Visgi 65-erių metų komandos vyriausiasis treneris Vicente del Bosque sugebėjo nuraminti kilusias aitras, nes „La Furia Roja“ vadinamai rinktinei vadovavo jau 110 rungtynių.

Pirmas 10 pirmo kėlinio minučių aktyvesni buvo Čekijos rinktinės futbolininkai. Vėliau Ispanija perėmė kamuolio kontrolę ir iniciatyvą, daug ir pavojingai atakavo, bet įvarčio pelnyti nesugebėjo. Realiausią progą 16-ą min. sukūrė Alvaro Morato, tačiau kamuolį sugavo Petras Čechas. Po pirmo kėlinio buvo lygu 0:0.

Ispanija atliko 357 tikslius perdavimus per 45 min., o tai daugiau, negu kitos 7 komandos atliko per visas pirmo turo rungtynes.

Davidas Silva ir Vladimiras Darida

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje nepasikeitė: Ispanija nuolat buvo užgulusi čekų vartus, o varžovai patikimai gynėsi ir kartais pavojingai kontratakavo. Kai jau atrodė, kad rungtynės pasibaigs lygiosiomis be įvarčių, 87-ą min. Andresas Iniesta perdavė kamuolį į baudos aikštelę ir ten puolėjo pozicijoje atsidūręs gynėjas Gerardas Pique galva iš arti nukreipė kamuolį į vartus – 1:0.

90+2 min. Čekijos ekipa galėjo išlyginti rezultatą, bet Vladimiras Darida iš dėkingos padėties stipriai smūgiavo tiesiai į vartininką Davidą De Geą.

Ispanija šventė sunkią pergalę, iškovojo 3 taškus ir drauge su Kroatija tapo grupės lydere. Čekija ir Turkija taškų neturi ir dalinasi trečią-ketvirtą vietas.

Antro turo mačai D grupėje bus žaidžiami birželio 17-ą dieną. Čekijos varžovė bus Kroatijos ekipa, o Ispanijos rinktinės – Turkijos futbolininkai.

Beje, ispanas Davidas Silva sužaidė 100-ąsias rungtynes savo šalies rinktinės sudėtyje.

Rezultatas:

Ispanija 1 – 0 Čekija

87' Gerard Pique [1 - 0]

Ispanija: David De Gea; Jordi Alba, Sergio Ramos (K), Gerard Pique, Juanfran; Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas (70' Thiago Alcantara); Nolito (82' Pedro Rodriguez), Alvaro Morata (62' Aritz Aduriz), David Silva.

Čekija: Petr Čech; David Limbersky, Roman Hubnik, Tomaš Sivok, Pavel Kaderabek; Jaroslav Plašil, Vladimir Darida, Ladislav Krejči, Tomaš Rosicky (K) (88' David Pavelka); Theodor Gebre Selassie (86' Josef Šural), Tomaš Necid (75' David Lafata).

Ispanija – Čekija

Kamuolio kontrolė: 67 proc. – 33 proc.;
Perdavimai ir jų tikslumas: 682 (91 proc.) – 245 (74 proc.);
Smūgiai (iš jų į vartų plotą): 17 (5) – 7 (3);
Kampiniai: 14 – 3;
Nuošalės: 7 – 1;
Pražangos: 11 – 12.
Geltonos/raudonos kortelės: 0/0 – 1/0.

D grupės turnyro lentelė:


1-2.Kroatija11001:03
1-2.Ispanija11001:03
3-4.Čekija10010:10
3-4.Turkija10010:10

Pastaruosius trejus metus Ispanijos klubai tiesiog dominuoja didžiausiuose Europos turnyruose: Madrido „Real“ UEFA Čempionų lygą laimėjo 2014 ir 2016, o „Barcelona“ – 2015 metais. Tuo metu „Sevilla“ futbolininkai net tris kartus iš eilės užkopė į Europos lygos viršūnę.

Pavelo Vrbos auklėtiniai sieks nustebinti specialistus ir pakartoti istorinį 1996 metų žygį, kai čekai Anglijoje nukeliavo iki pat finalo, o jame tik po pratęsimo 1:2 nusileido Vokietijai.

Pirmame D grupės mače kroatai 1:0 įveikė Turkijos atstovus.

Į UEFA Euro-2016 čempionato aštuntfinalį pateks po dvi geriausias šešių grupių komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečiąsias vietas užėmusios rinktinės.

Euro 2016 vyks nuo birželio 10 iki liepos 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)