Rusijos futbolininkai Vroclave pademonstravo įtikinančią persvarą prieš Čekijos nacionalinę komandą ir nugalėjo ją rezultatu 4:1. A. Dzagojevas pasižymėjo 15-ą ir 79-ą minutėmis, nugalėtojams įvarčius taip pat pelnė Romanas Širokovas (24-ą min.) bei Romanas Pavliučenka (82-ą min.).

Čekų gretose 52-ą min. santykį sušvelnino Vaclavas Pilaras.

21 metų saugas A. Dzagojevas tapo antru jauniausiu futbolininku Europos čempionatų istorijoje, kuriam pavyko dukart pasižymėti per vienerias pirmenybių rungtynes. Jauniausiojo titulas priklauso anglui Wayne’ui Rooney, kuris tai padarė būdamas 18-metis.

Tačiau futbolininkas, kurio pasirodymą, anot žiniasklaidos, įdėmiai stebi Madrido „Real“ atstovai, sėkmės pernelyg nesureikšmino.

„Tai buvo tik vienas žingsnis finalo link. Kai čekai sušvelnino santykį į 2:1, mums buvo išties nelengva. Tačiau puikus R. Pavliučenkos pasirodymas padėjo žengti pirmyn, tad norime jam už tai padėkoti“, – kalbėjo A. Dzagojevas.

Neskubėti džiaugtis ragino ir R. Pavliučenka.

„Negalime sau leisti pulti į euforiją. Mums liko tik trys dienos iki kito mačo. Jau rytoj turėsime pamiršti apie šias rungtynes ir pradėti ruoštis susitikimui su Lenkija. Mūsų užduotis dar neįvykdyta, tad negalime nusiraminti. Manome, kad laukia tik sunkesnės rungtynės“, – tikino 30-metis puolėjas, penktadienį pelnęs 21-ąjį įvartį Rusijos rinktinėje ir 169-ą per visą karjerą.

„Susidūrėme su problemomis griaudami rusų kombinacijas. Jie turėjo daugybę galimybių, o mes negalėjome perimti kamuolio. Matėme daug Rusijos rungtynių. Jų technika – puiki. Rusai šiandien pademonstravo mums, kokia gera komanda jie yra“, – komplimentų varžovams spaudos konferencijoje negailėjo Čekijos rinktinės strategas Michalas Bilekas.

Rusijos ekipos vairininko Dicko Advocaato teigimu, jis ir jo auklėtiniai liko patenkinti rezultatu, nors galėjo įmušti ir daugiau.

„Esame patenkinti rungtynėmis. Kai čekams įmuši keturis įvarčius, tai yra labai geras rezultatas. Galėjome įmušti ir daugiau, nes sukūrėme daugybę progų“, – pažymėjo treneris.

Antrame grupių varžybų etapo ture Rusijos rinktinė birželio 12-ą dieną Varšuvoje jėgas išmėgins su viena iš čempionato šeimininkių Lenkijos komanda, o Čekijos futbolininkai tą pačią dieną Vroclave varžysis su graikais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)