„Čempionatas davė tai, ką turėjo duoti – mūsų vienybės, artumo jausmą ir, galų gale, mūsų pasididžiavimo jausmą. Norėčiau pasakyti ir ko gero įvertinti, kad šį Europos čempionatą laimėjo Lietuvos sirgaliai, nes būtent jie gebėjo parodyti, ką reškią palaikyti savo komandą bet kokioje padėtyje ir situacijoje. Ir tas palaikymas tikrai mums padėjo. Labai tikiuosi, kad šis atsivėręs kelias į olimpines žaidynes taps tuo keliu, kuriuo teks mūsų komandai nueiti. Labai džiaugiuosi, kad sugebėjome surengti tokio lygio varžybas. Parodėme, ką sugebame, o svarbiausia, kad parodė mūsų sirgaliai, kad gali išlikti ištikimi – jie geriausi Europos sirgaliai“, - kalbėjo prezidentė.

Finalas yra antrosios rungtynės Kaune, kurias stebės D. Grybauskaitė. Prezidentė Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo ir tuomet, kai Lietuvos rinktinė apmaudžiai ketvirtfinalyje nusileido Makedonijai.

„Tai buvo labai sudėtingos varžybos. Jose turbūt krepšinio buvo mažai. Ko gero tiek ir tepasakysiu“, - sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė taip pat užtikrino palaikysianti Lietuvos krepšinio federacijos siekį kitąmet surengti olimpinių žaidynių atrankinį krepšinio turnyrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją