„Paryžiuje neramumai. Kvartale, kuriame turi vykti Dakaro spaudos konferencija sujudimas. Policija blokuoja gatves. Atvyko apie 100 karių. Policija komandai davė 3 minutes palikti teritoriją.

Manome, kad stiprinamas šalia esančių Prancūzijos Prezidento rūmų ir Amerikos ambasados saugumas“, - savo paskyroje feisbuke parašė lenktynininkas.

„Kol kas turime nedaug informacijos, dėl ko viskas vyksta, bet atvyko apie šimtas karių, o policija davė tris minutes visiems evakuotis“, - telefonu DELFI patvirtino B. Vanagas.
B. Vanago įrašas

Dakaro ralio dalyvių spaudos konferencija ir pagrindinių komandų automobilių ekspozicija turėjo įvykti toje pačioje gatvėje Prancūzijos sostinės centre, kurioje yra ir Prezidento rūmai ir Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada. Po pastarosios nakties įvykių mieste smarkiai stiprinamas saugumas ir, ypatingai, prie jautrių objektų.

„Policija sakė, kad blokuos aplinkines gatves 3-4 dienas“, - pažymėjo su komanda šiuo metu iš Vilniaus bendraujantis B. Vanagas, kurį nuo kelionės į Paryžių sustabdė kiti įsipareigojimai Lietuvoje.

Vis dėlto lenktynininkas dėl saugumo situacijos pernelyg nesijaudino.

„Tikime, kad ten yra saugu, tačiau nusprendėme nerizikuoti ir paliksime Paryžių. Komanda dabar keliausiai tiesiai į Le Havre uostą, iš kurio visa technika išplauks į Argentiną“, - DELFI sakė B. Vanagas.

Beje, prieš pat spaudos konferenciją organizatoriai artėjančioms lenktynėms B. Vanago „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandai suteikė 333 numerį.

„Starto numeriai svarbiausi pirmąją lenktynių dieną. Pagal juos startuojama pirmajame greičio ruože. Vėliau starto tvarka formuojama pagal praėjusios dienos finišo rezultatus. Tai, kad mūsų pozicija kasmet gerėja, sako, kad einame teisingu keliu“, - mintimis apie suteiktą numerį pasidalino B. Vanagas.

Dakaro ralis sausio 2-16 dienomis vyks Argentinoje ir Bolivijoje. Jame taip pat varžysis pilotų Antano Juknevičiaus bei Vaidoto Žalos komandos.
Antanas Juknevičius

DELFI žiniomis, A. Juknevičiaus komandos technika iškeliavo tiesiai į Le Havre uostą, o pats lenktynininkas su ekipos kolegomis į Paryžių išskris trečiadienį ir Prancūzijos sostinėje neužsibus. Iš oro uosto sportininkai keliaus į uostą, paskui savo techniką.

A. Juknevičius su šturmanu Mindaugu Slapšiu startuos 366-uoju numeriu pažymėtu automobiliu.

Tiesiai į uostą keliauja ir V. Žalos komanda, kuriai ralyje skirtas 390-asis numeris. Apie tai DELFI patvirtino ekipos šturmanas Saulius Jurgelėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)