Mačo pradžioje 2015 metų „Copa Amerika“ nugalėtoja Čilė tiesiog pribloškė afrikiečius atakų šturmu ir per tris minutes turėjo dvi geras progas pasižymėti, kartą Kamerūną nuo įvarčio gelbėjo virpstas.

Tačiau didelį dėmesį puolimui skyrę čiliečiai apnuogino gynybą ir neretai grubiai klydo aikštės viduryje.

2017 metų Afrikos Nacijų taurės laimėtojai kamerūniečiai atlaikė varžovų spaudimą ir patys ėmė grasinti Čilės gynybiniams poliams.

Viena Čilės klaida 11 min. vos nesibaigė įvarčiu į „Copa Amerika“ nugalėtojų vartus: po Vincento Aboubakaro smūgio kamuolį koja sulaikė vartininkas Johnny Herrera, o vėliau šis nuo čiliečio skriejo už galinės linijos.

Po kampinio 12 min. kamerūnietis Michaelis Ngadeu-Ngadjui smūgiavo galva, kamuolys skriejo virš vartų.

Kamerūno gerbėjai tribūnose pašoko iš savo vietų, kai 17 min. kamuolys suspurdėjo Čilės ekipos vartuose, tačiau prieš standartinę situaciją užfiksuota pražanga prieš Arturo Vidalį.

Atrodė, kad kėlinys baigsis be įvarčių, tačiau Eduardo Vargas prieš pat kėlinio pabaigą sulaukė puikaus perdavimo, atsiplėšė nuo gynėjų ir tiksliai kamuolį pasiuntė į vartus. Čilės futbolininkai pradėjo pergalės šokį, pasidžiaugė įvarčiu, o kamerūniečiai ruošėsi žaidimą pratęsti nuo aikštės vidurio.

Tačiau vaizdo peržiūros teisėjas informavo pagrindinį arbitrą, kad E. Vargas perdavimo momentu buvo atsidūręs nuošalėje, tad įvartis nebuvo įskaitytas.

Antrame kėlinyje po keitimo aikštėje pasirodė čilietis Alexis Sanchesas. Prieš mačą buvo abejonių, ar jis galės žaisti, tačiau treneris 57 min. ryžosi keitimui ir į aikštę metė Londono „Arsenal“ klubui priklausantį A. Sanchesą.

Afrikiečiai nevengė tolimų, ilgų perdavimų į priekį arba bandė pasinaudoti Čilės klaidomis aikštės viduryje.

Antrojo kėlinio viduryje kamerūniečiai užspaudė Čilės rinktinę, tačiau vis pritrūkdavo paskutinio tikslaus perdavimo.

Gerą šansą kamerūniečiai turėjo standartinės situacijos metu, tačiau 67 min. prie kamuolio stojęs Moukandjo maždaug iš 25 smūgiavo šalia vartų.

Jau po kelių minučių po ilgos pertraukos prabilo ir čiliečiai: uždirbę kampinį visai šalia tikslo buvo Mauricio Isla.

Kamerūniečiai gynyboje neklydo iki 80 min. Tačiau likus 9 min. iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos A. Sancheso perdavimą iš krašto puikiai galva „uždarė“ Arturo Vidalis, į priekį išvedęs Čilės rinktinę – 1:0.

Afrikos liūtai kilo į lemiamą šturmą ir siekė bent jau taško šiame mače. Tačiau jau per pridėtą rungtynių laiką pergalę įtvirtino E. Vargas – 2:0 (0:0).

Tiesa, vėl teisėjai abejojo savo sprendimais ir stabdė rungtynes. Po keistos pertraukėlės ir vaizdo peržiūros, teisėjas patvirtino pirminį savo sprendimą – įvartis užskaitomas.

Rezultatas

Kamerūnas 0 – 2 Čilė

81 min. [0:1] Arturo Vidalis

90+2 min. [0:2] Eduardo Vargas

***

B grupėje pirmadienį nuo 17.45 val. grumsis Vokietija (2014 metų pasaulio čempionė) ir Australija (2015 metų Azijos taurės nugalėtoja).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)