„Ir šįkart neturiu vyrams priekaištų dėl kovingumo ir esu tuo labai patenkintas. Šiandien nepabūgome kiek paeksperimentuoti sudėtimi ir nors buvo ne visai gerų momentų, tačiau manau, kad mūsų žaidimas gerėja“, – įsitikinęs A.Sireika.

Su Lietuvos rinktinės trenerio mintimi sutiko ir jo kolega iš Australijos Brianas Goorjianas. Anot jo, taip gerai lietuviai šiame čempionate dar nebuvo žaidę.

„Per pirmąją rungtynių dalį praradome 17 kamuolių ir tai mus paveikė psichologiškai. Be to, nesustabdėme lietuvių aukštaūgių, o jų rinktinė, reikia pripažinti, šiandien sužaidė geriausias rungtynes čempionate“, – įsitikinęs buvo australų strategas.

B.Goorjianas taip pat teigė, kad jo komandai įtakos turėjo dieną prieš tai patirtas skaudus pralaimėjimas graikams.

Geriausias rungtynes čempionate sužaidusio ir „dvigubą dublį“ (16 taškų, 12 atkovotų kamuolių) atlikusio Roberto Javtoko nuomone, kovingumas padėjo pergalės pamatus.

„Pralaimėjome pirmas dvejas rungtynes, todėl šiandien reikėjo būtinai laimėti. Mačą pradėjome labai „užsivedę“, nes žinojome, koks jis svarbus, – kalbėjo R.Javtokas. – Žaidėme susikaupę, mažiau klydome, sėkmingai žaidėme baudos aikštelėje – tai ir buvo pergalės priežastys“.