23-ejų metų puolėjas per 17 min. pelnė vos 2 taškus (1/3 dvitaškis, 0/2 tritaškiai, 0/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius ir 4 kartus prasižengė. Jam amerikiečių leidinys „Bleacher Report“ skyrė mažiausią pažymį – D.

Maža to, trečio kėlinio pabaigoje D. Motiejūnas užsidirbo nesportinę pražangą – ir ne prieš bet ką, o prieš savo komandos draugą „Rockets“ gretose Jamesą Hardeną, kurį kietai sustabdė greitame puolime.

Po šio epizodo J. Hardenas nesutiko lietuviui paspausti rankos, tačiau po finalinės sirenos abu krepšininkai visgi apsikabino ir persimetė keliais žodžiai, kol kiti žaidėjai stumdėsi.

Įdomu, kad jau po dviejų savaičių „Rockets“ rinksis į treniruočių stovyklą, o ekipos gretose bus ir naujokas iš Graikijos Kostas Papanikolaou, kurio žaidimą treneris Kevinas McHale atidžiai stebėjo planetos pirmenybių metu.

Be abejo, K. Mchale sekė ir J. Hardeno, dominikiečio Francisco Garcios bei D. Motiejūno žaidimą, tačiau šių savo auklėtinių galimybes jis ir taip žino.

„Šioje pozicijoje (puolėjo – DELFI) turime didelę skylę ir mums reikia vaikinų, kurie ją užpildytų. Viliuosi, kad patyręs K. Papanikolaou tai ir padarys“, – teigė strategas.

Pasaulio čempionate graikas vidutiniškai rinko po 6,5 kamuolio ir 3,4 atkovoto kamuolio. Tiesa, jis pataikė tik 1 iš 11 tritaškių.

„Rockets“ tikisi, kad K. Papanikolaou galės kelioms ar keliolikai minučių pakeisti pagrindinį komandos puolėją Terrencę Jonesą. Koks bus tolesnis D. Motiejūno vaidmuo, apžvalgininkai kol kas prognozuoti nedrįsta.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)