Koją pakišo didelis pradinis aukštis

Atrankos varžybose prieš dvi dienas nesunkiai įveiktas 193 cm aukštis finale A. Palšytei liko tarsi užburtas. Į 189 cm aukštį iškeltą kartelę ji perskriejo pirmu bandymu, tačiau kiti trys mėginimai susidoroti su 193 cm aukščiu buvo nesėkmingi.

Olimpiados debiutantė neabejojo, kad būtų pasirodžiusi geriau, jei būtų galėjusi pradėti šokinėti nuo mažesnio aukščio.

„Gyvenime nesu šokusi tokio didelio pradinio aukščio. Kai sužinojau, iškart apėmė stresas. Ir trenerė pasakė, kad daugiau nieko nereikalaus, tik peršokti pradinį aukštį pirmu bandymu.

Man patogiau pradžioje atlikti daugiau šuolių, kad geriau įsivažiuočiau, o dabar tam nebuvo galimybių. Be to, ir oras atrankos varžybose buvo šiltesnis“, – aiškino Tatjanos Krasauskienės auklėtinė.

Finale ji aplenkė vienintelę turkę Burcu Ayhan, kuri pradinį aukštį įveikė tik antru bandymu. Visoms kitoms sportininkėms pavyko peršokti 193 cm aukštį. Beje, būtent lietuvės ir turkės asmeniniai rekordai tarp finalo dalyvių buvo kukliausi – atitinkamai 196 ir 194 cm.

Su čempione susipažino stovykloje

Vykdama į olimpines žaidynes A. Palšytė kėlė sau tikslą patekti į finalą. Nors pagrindinė užduotis – įgyvendinta, sėkmingas pasirodymas atrankos varžybose buvo pakurstęs šuolininkės ambicijas, todėl po finalo ji neslėpė apmaudo.

„Po paskutinio savo šuolio ir ašarą nubraukiau... Visgi apmaudu, nes jau seniai svajoju ir apie Lietuvos rekordą, ir apie 2 metrus. O tuomet, kai patekau į finalą, panorau prasibrauti ir į aštuntuką. Tikiuosi, Rio de Žaneire būsiu daug geriau pasiruošusi ir padarysiu tai, apie ką svajoju“, – sakė praėjusių metų universiados ir 2010-ų planetos jaunimo pirmenybių vicečempionė.

Tiesa, nuotaiką jai pakėlė finalo kulminacija. Baigusi savo pasirodymą palikti olimpinio stadiono lietuvė neskubėjo ir greta sektoriaus stebėjo, kaip link aukso žygiuoja praėjusių metų pasaulio čempionė A. Čičerova. Rusei pirmąją vietą atnešė šuolis per į 205 cm aukštį iškeltą kartelę.

Su A. Čičerova Lietuvos olimpietė artimiau susipažino šį pavasarį – sportininkės kartu stovyklavo Sočyje (Rusija).

„Laikiau kumščius už Aną. Kai ji laimėjo, apkabinau, paskui pabučiavau ir jos trenerį. Jis pasakė: su Ana darbą jau užbaigėme, dabar su tavimi dirbsime“, – juokėsi A. Palšytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)