61-ą min. puolėjas galėjo pelnyti trečiąjį įvartį, tačiau atlikdamas 11 metrų baudinį nepataikė į vartus.

Ispanai viso susitikimo metu absoliučiai dominavo aikštėje ir neišnaudojo daugybės progų įvarčiams pelnyti.

Vyriausiasis mačo arbitras – japonas Yuichi Nishimura.

Pirmame ture abi komandos patyrė nesėkmes. Tačiau, jei Hondūro pralaimėjimas 0:1 Čilei nieko nenustebino, tai čempionato favoritų ispanų nesėkmė 0:1 susitikime su Šveicarija tapo dar viena pirmenybių sensacija.

Po to, kai pirmadienį Čilės futbolininkai 1:0 įveikė ir šveicarus, Ispanijos rinktinei kovoje dėl vietos aštuntfinalyje buvo būtina pergalė.

H grupėje kol kas dar visos komandos gali papulti į kitą etapą. Paskutiniame ture Ispanija kovos su Čile, o Hondūras – su Šveicarija.

Ispanijos rinktinės sudėtis: Iker Casillas, Carles Puyol, Gerard Pique, Joan Capdevilla, Sergio Ramos (77 min. Alvaro Arbeloa) , Sergio Busquets, Xabi Alonso, Xavi (67 min. Cesc Fabregas), David Villa, Fernando Torres (70 min. Juan Mata), Jesus Navas.

Hondūro rinktinės sudėtis: Noel Valladares, Maynor Figuerora, Osman Chavez, Emilio Izaguirre, Sergio Mendoza, Amado Guevara, Wilson Palacios, Walter Martinez, Roger Espinoza (46 min. Georgie Welcome), Danilo Turcios (63 min. Ramon Nunez), David Suazo.

Rungtynės

Ispanijos futbolininkai jau pirmosiomis minutėmis gausiomis pajėgomis užgulė varžovų vartus. 5-ą min. galimybę smūgiuoti į vartus turėjo Fernando Torresas, tik gynėjas laiku blokavo jo bandymą.

Po kelių minučių iš toli iššovė Davidas Villa ir kamuolys atsimušė į skersinį. Dar po kelių akimirkų baudos smūgio metu hondūrietis Sergio Mendoza savo baudos aikštelėjė į nugarą stūmė Sergio Ramosą, šis griuvo, tačiau mačo arbitras Yuichi Nishimura pražangos neskyrė.

Ispanijos atakų lavina tęsėsi – S. Ramosas, šįkart atsidūręs kitame krašte, galva smūgiavo virš vartų.

Ispanijos atakų lavina tęsėsi – S. Ramosas, šįkart atsidūręs kitame krašte, galva smūgiavo virš vartų. 14-ą min. D. Villa veržėsi kairiuoju kraštu ir stipriu smūgiu siuntė kamuolį šalia vartų.

17-ą min. pirmą pavojingą ataką surengė ir Hondūro futbolininkai, bet laiku į priekį išbėgęs Ispanijos ekipos vartininkas Ikeras Casillasas žaidė sėkmingai. Iškart į priekį nuskubėję ispanai jau kitos atakos metu pelnė įvartį. D. Villa kairiame krašte puikia kamuolio valdymo technika pergudravo tris gynėjus ir neatremiamu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus – 1:0.

Po įvarčio Ispanijos komanda šiek tiek sumažino tempą, tačiau atakos tęsėsi, o Hondūro futbolininkai retai išeidavo iš savo aikštės pusės. 34-ą min. F. Torresas dukart pavojingai atakavo varžovų vartus, bet abusyk buvo netaiklus – tiek galva, tiek koja.

Hondūriečiams kėlinio pabaigoje pavyko surengti keletą atakų, tačiau Ispanijos komandos gynėjai savo darbą atliko nepriekaištingai.

Antrojo kėlinio pradžioje Hondūro rinktinė pabandė aktyviau užpulti varžovus ir tuoj pat buvo nubausta. Ispanai surengė savo greitą ataką, kurios metu D. Villa perdavė kamuolį į kraštą Jesusui Navasui, šis atliko perdavimą atgal ir naujasis „Barcelona“ klubo pirkinys netrukdomas iš aikštės centro smūgiavo vartų link. Kamuolys dar kliudė vieną iš Hondūro ekipos gynėjų ir nuskriejo tiesiai į viršutinį vartų kampą – 2:0.

56-ą min. gausios Ispanijos fubolininkų pajėgos atsidūrė varžovų baudos aikštelėje, bet užsižaidė su kamuoliu – atrodė, kad ispanams buvo per daug variantų atakos pabaigai.

61-ą min. – dar vienas smūgis Hondūrui. Emilio Izaguirre savo baudos aikštelėje ne itin pavojingoje situacijoje nugriovė J. Navasą ir teisėjas neabejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Tačiau prie atžymos stojęs D. Villa keistai suklydo – trečią įvartį galėjęs pelnyti puolėjas nepataikė į vartus...

Vos po kelių minučių Ispanijos komandos žaidėjams vėl buvo per daug pasirinkimų ir dar viena proga buvo iššvaistyta. O 67-ą min. aikštėje vos pasirodęs Cescas Fabregasas apibėgo vartininką, bet nuo jo smūgio Hondūrą išgelbėjo laiku koją kyštelėjęs gynėjas.

Vėliau rungtynių sparta ėmė mažėti, tačiau ispanai vis dar užtikrintai kontroliavo kamuolį ir padėtį mače. Susitikimo pabaigoje itin pastebimas buvo F. Torresą pakeitęs Juanas Mata, tačiau įvarčio jam pelnyti nepavyko. Rungtynės baigėsi ispanų pergale 2:0.

Statistika

Ispanija – Hondūras 2:0 (1:0)

Ispanija: David Villa (17 ir 51 min.).

Smūgiai: Ispanija 23 – 9 Hondūras

Smūgiai į vartų plotą: Ispanija 6 – 0 Hondūras

Pražangos: Ispanija 9 – 19 Hondūras

Kampiniai: Ispanija 12 – 2 Hondūras

Nuošalės: Ispanija 1 – 7 Hondūras

Kamuolio valdymas: Ispanija 65 proc. – 35 proc. Hondūras

Geltonos kortelės: Ispanija 0 – 2 Hondūras

Raudonos kortelės: Ispanija 0 – 0 Hondūras.

H grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Čilė 2 2 0 0 2-0 6
2. Ispanija 2 1 0 1 2-1 3
3. Šveicarija 2 1 0 1 1-1 3
4. Hondūras 2 0 0 2 0-3 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją