„Jeigu teisėjavimas būtų buvęs bent šiek tiek normalesnis, mes tikrai būtume patekę į pusfinalį.

Tuos, kurie manimi netiki, kviečiu kartu su manimi pasižiūrėti šių rungtynių vaizdo įrašą“, – nebesutramdydamas įsiūčio drėbė įprastai diplomatiškas E. Zouros.

Atletiškiesiems nigeriečiams graikai pralaimėjo 79:80 po to, kai likus 3,5 sek. iki dvikovos pabaigos pergalę išplėšti galėjusį Vassilio Spanoulio metimą iš toli blokavo varžovai. E. Zouros neabejojo, kad jo komandos lyderis buvo sustabdytas pražanga.

Maža to, graikų vyriausiasis treneris tiesiog virė dėl teisėjų iš Venesuelos, Argentinos ir Ispanijos darbo visų rungtynių metu.

„Tikėjomės, kad tokiame turnyre dirbs geresni teisėjai. Kontaktiniame krepšinyje vis tiek turi būti paisoma taisyklių. Jei taip nėra, tai jau ne krepšinis, o imtynės. Būtent jos šiandien ir vyko. Mes net neturėjome galimybės žaisti krepšinį, todėl teko daryti kažką kita.

Šiame mače mus daugiau nei šimtą kartų laikė rankomis, o teisėjai neužfiksavo nė vienos pražangos. Žinau, ką kalbu, nes pats esu vedęs seminarus Eurolygos arbitrams. Varžovai prasižengdavo kiekviename kontakte, kiekvieną kartą, kai bandydavome žaisti du prieš du. Krepšinyje galioja geležinė taisyklė: jei derinį du prieš du žaidžiantis krepšininkas yra stumiamas, iš karto turi būti fiksuojama pražanga. O šiandien teisėjai į viską žiūrėjo pro pirštus“, – niršo buvęs Kauno „Žalgirio“ vairininkas, su kitais Graikijos rinktinės atstovais Londono olimpines žaidynes galėsiantis sekti nebent per televizorių.

Primename, kad prieš dvi dienas grupės varžybose Nigerija pribloškė ir lietuvius, laimėjusi mačą 86:80. Pusfinalyje Afrikos pirmenybių bronziniai prizininkai susikaus su Rusijos ekipa. Net ir nusileidę turnyro favoritais laikomiems oponentams, nigeriečiai turėtų galimybę pelnyti olimpinį kelialapį rungtynėse dėl trečios vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)