Įtemptose ketvirtfinalio rungtynėse su Lenkija ne Cristiano Ronaldo, o R. Sanchesas tapo ryškiausia portugalų žvaigžde. Būtent jis įmušė išlyginamąjį įvartį, realizavo vieną iš 11 metrų baudinių ir buvo išrinktas geriausiu mačo futbolininku.

Maža to, R. Sanchesas pralenkė ir visus portugalų rekordus šluojantį C. Ronaldo. Jis tapo jauniausiu portugalu, išbėgusiu į aikštę per vieną iš pagrindinių futbolo turnyrų ir jauniausiu portugalu, sugebėjusiu pasižymėti tokio turnyro metu.

Abu šie rekordai iki šiol priklausė Madrido „Real“ žvaigždei.

176 cm ūgio saugas, pagal žaidimo stilių specialistų lyginamas su legendiniu olandu Edgaru Davidsu ar anglu Paulu Scholesu, prieš šį čempionatą iš Lisabonos „Benfica“ klubo už 35 mln. eurų persikėlė į Miuncheno „Bayern“ klubą. Nors vokiečiai džiaugėsi įsigiję itin perspektyvų ir ilgus metus komandai naudą nešiantį žaidėją, pastaruoju metu klubo vadovų antakiai ėmė raukytis.

Portugalijoje vis garsiau kalbama, kad R. Sanchesui – ne 18-a, kaip nurodyta oficialiuose dokumentuose, o 23 ar netgi 24 metai.

Žinomas Prancūzijos futbolo treneris ir vadybininkas Guy Rouxas pirmadienį pareiškė esantis įsitikinęs, kad bavarų klubas buvo apgautas.

„Nors sakoma, kad R. Sanchesui tik 18-a, pasižiūrėkite į jo brandą. Aš turiu žinių, kad jo gimimo data yra suklastota. Tiksliau tariant, atsakingose Lisabonos institucijose vaikas buvo įregistruotas ne iš karto gimęs, o tik prabėgus 4 ar 5 metams“, – televizijos kanalui „Dolce Sport“ pareiškė prancūzas.

Oficialiai skelbiama, kad R. Sanchesas yra gimęs 1997-ųjų rugpjūčio 18-ąją, tačiau atsiranda vis daugiau tvirtinančių, kad berniukas gimė 1992 ar 1993 m. ir į registrus nebuvo įtrauktas dėl sunkios situacijos šeimoje – jo konfliktavę tėvai skyrėsi ir mažojo Renato dokumentų įforminimas nukeliavo į antrą planą, o vėliau tuo pasinaudojo Lisabonos „Benfica“ klubas, priglaudęs žaidėją ir neva labai jauną talentą už milžinišką sumą pardavęs „Bayern“ klubui.

Triukšmas dėl R. Sancheso amžiaus kilo toks didelis, kad principinio „Benfica“ klubo varžovo – Lisabonos „Sporting“ klubo prezidentas Bruno de Carvalho pats skambino į Amadoros ligoninę ir laukia oficialaus atsakymo, ar nurodytą dieną iš tikrųjų gimė apkalbų sūkuryje atsidūręs portugalas.

Visgi skeptikus tildyti bando portugalų „Jornal de Noticias“. Žiniasklaidos priemonės duomenimis, R. Sanchesas oficialiai iš tikrųjų įregistruotas 5 metais vėliau, tačiau jo gimimo data yra tiksli. Žurnalistų duomenimis, figūruoti oficialiuose dokumentuose portugalas pradėjo tik 2002-aisiais – būtent tada į Portugaliją grįžo po berniuko gimimo į Prancūziją pabėgęs jo tėvas, kartu su buvusia sutuoktine įregistravęs sūnų.

Pats R. Sanchesas išreiškė apgailestavimą dėl susidariusios situacijos ir nemalonių kalbų apie jo amžių.

„Pasakodami tokias istorijas žmonės negerbia „Benfica“ klubo ir manęs. Visi mes turime internetą, televizorius namuose ir klausomės spekuliacijų. Visi žaidėjai reaguoja, per žiniasklaidą jiems buvo ištransliuota ši naujiena, todėl jaučiuosi labai nemaloniai. Jie sako, kad man yra 22 ar 23. Tačiau kaip tai gali būti, jei aš „Benfica“ klube esu 10 metų, nuo mažų dienų, ir staiga kažkas man sugalvoja pripliusuoti 5 metus. Absurdas“, – piktinosi jis.

Nors pats R. Sanchesas ir „Benfica“ klubas griežtai atmeta kaltinimus amžiaus klastojimu, galutinis taškas istorijoje dar nėra padėtas. „Sporting“ įdėmiai seka situaciją, laukia oficialios informacijos iš ligoninės ir metrikų bei deklaruoja, kad gandams pasitvirtinus, „Benfica“ klubas bus paduotas į teismą. Situaciją dėmesingai seka ir „Bayern“ klubo atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)