Mūsiškė, kovojusi dėl vietos ketvirtfinalyje, savo grupėje liko trečia – ją paskutiniame rate agresyviu manevru pralenkė JAV atstovė Emily Scott. Į kitą etapą pateko po dvi geriausias kiekvieno čiuožimo dalyves.

Lietuvės parodytas laikas (45,356 sekundės) buvo 28-tas tarp 32-ių atrankos varžybų dalyvių, tačiau ji užėmė 24-tą vietą, nes savo grupėje buvo trečia.

Rungties eiga:

Jau pirmame čiuožime už du falstartus iš varžybų buvo diskvalifikuota šeimininkė rusė Tatjana Borodulina.

A. Sereikaitė čiuožė ketvirtoje grupėje, kartu su 24-erių metų amerikiete Emily Scott, 24-erių metų prancūze Veronique Pierron ir 21-erių metų korėjiete Seung-Hi Park.

Iš pradžių buvo užfiksuotas falstartas, paskubėjo korėjietė. Pakartojus starto procedūrą į priekį iškart šovė A. Sereikaitė, kuri pirmavo ne vieną ratą, tačiau vėliau ji neatlaikė varžovių atakų ir liko trečia – už S.-H. Park (44,180 sek.) ir E. Scott (45,210) nugarų.

Prancūzė V. Pierron viduryje distancijos nugriuvo ir nebesudarė konkurencijos kitoms čiuožėjoms.

Ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo čiuožimai numatyti ketvirtadienį, vasario 13 d.

A. Sereikaitė Sočyje čiuoš dar dviejose distancijose – 1000 ir 1500 metrų.

„Man keliamas tikslas Sočio olimpiadoje – 20-25 vieta. Tai – pirmosios mano olimpinės žaidynės, todėl nežinau, ko galiu iš jų tikėtis. Norėčiau pasirodyti geriau nei išmanęs tikimasi – būčiau patenkinta, jei patekčiau į olimpinį 16-tuką“, – prieš pirmąjį olimpinį startą sakė A. Sereikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)