Trečia olimpinio vyrų ledo ritulio turnyro diena staigmenų nepateikė. Visuose dienos susitikimuose laimėjo favoritai. Pralaimėjusių komandų treneriams beliko guostis, kad jų komandos garbingai kovojo ir žaidė iki paskutinės sekundės.

Penktadienis nebuvo itin džiugi diena Švedijos rinktinei ir sirgaliams. Galutinai paaiškėjo, kad Švedija neteko savo kapitono Henriko Zetterbergo. Žaidėjui atsinaujino sena nugaros trauma, neleisianti toliau rungtyniauti Sočyje. Panašu, kad jo vietą penkete su Gabrieliu Landeskogu ir Alexanderiu Steenu užims Patrikas Berglundas, o Niklasas Kronwallas bus naujasis Švedijos komandos kapitonas.

Čekija – Latvija 4:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Šios rungtynės įsiminė Latvijos žaidėjų atkaklumu, kaimynai nesuteikė čekams džiaugsmo lengvai švęsti pergalę.

Latvijos žaidėjams du kartus pavyko išlyginti rezultatą. Daugumoje tai padarė Janis Spruktas (13:05) ir Herbertas Vasiljevas (22:45), tačiau čekai dar antrame kėlinyje įgijo pergalingą 2 įvarčių pranašumą.

Čekai žaidė kietą, agresyvų žaidimą, buvo daug jėgos momentų. Toks žaidimo stilius labiau būdingas NHL žaidėjams, tai – jų arkliukas. Tuo metu latviai puikia pasinaudojo didelės aikštės privalumais. Jų stiprybė yra tai, kad daugelis žaidžia vienoje komandoje ir nesustoja žaisti visas 60 min.

Čekijos rinktinėje išskirčiau Jaromirą Jagrą, kuriam šeštadienį sukanka 42 metai. J. Jagras – neabejotinas ledo ritulio meistras. Latvijos rinktinės treneris Tedas Nolanas neslėpė susižavėjimo čeku ir jį sulygino su balerina.

„J. Jagras – įspūdingas žaidėjas. Jis kaip geras vynas – su metais tampa vis geresnis, jis grakštus kaip balerina. J. Jagras aukščiausio lygio žaidėjas ir dar kartą tai įrodė“, – sakė T. Nolanas.

Švedija – Šveicarija 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Lygi kova! Švedams pelnyti pergalingą įvartį pavyko tik trečiame kėlinyje, kai tai padarė Danielis Alfredssonas (52:39).

Manau, šių rungtynių didvyris r geriausias žaidėjas yra Švedijos rinktinės vartininkas Henrikas Lundgvistas, atrėmęs visus 26 šveicarų smūgius.

Šveicarijos rinktinė – gera komanda. Jie neblogai ginasi ir sukuria intriguojančius momentus prie varžovų vartų. Tik šiandien tie sukurti geri momentai nevirto įvarčiais. Be abejo, tokiam vartininkui kaip H. Lundgvistas nėra lengva įmušti.

Kanada – Austrija 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)

Panašu, kad Kanados rinktinės strategas Mike'as Babcockas vis dar ieško idealių penketų. Kaip treneris sakė po varžybų, jie siekia sukurti geriausią įmanomą komandą, todėl rotacija joje vis dar vyksta.

Šiose rungtynėse treneris puolėją Jeffą Carterį pervedė į ketvirtą penketuką ir tai, matyt, buvo teisingas sprendimas, nes puolėjas per 3 minutes pelnė 3 įvarčius!

Austrijos rinktinės treneriui Emanueliui Viveorosui beliko guostis, kad žaidžiant su tokiais varžovais nėra prasmės stengtis uždengti atskirus ledo ritulininkus. Pasak trenerio, ypač beviltiškas reikalas yra bandyti sustabdyti Sidney Crosby. Todėl austrams šį kartą buvo kelta užduotis kuo tiksliau veikti gynyboje ir stengtis, kad kanadiečiai sukurtų kuo mažiau progų įvarčiams pelnyti.

Norvegija – Suomija 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)

Norvegai, kaip ir austrai, nesugebėjo pasipriešinti suomiams, tačiau tai tikrai nebuvo geriausios norvegų rungtynės. Jų gynyba šį kartą buvo prasta, žaidėjai darė kvailas klaidas, kurių suomiai neatleido.

Galiu tik pakartoti, kad mano nuomone, Suomijos puolėjų grandis atrodo pati stipriausia Sočyje. Ir kol kas rezultatas tai įrodo.

Norėčiau atrkreipti dėmesį į Suomijos legendą, 43 metų Teemu Selanne. Šiose rungtynėse jis įmušė įvartį ir tapo savotišku rekordininku, nes iki šiol nė vienas tokio amžiaus žaidėjas dar nebuvo pasižymėjęs olimpinėse varžybose.

Suomijos rinktinės kapitonas yra itin gerbiamas žaidėjas komandoje. Kaip sakė suomių treneris Erkka Westerlundas, T. Selanne yra pavyzdys jaunimui, žaidžia su jais tuo pačiu tempu ir jėga.

Pats žaidėjas, išgirdęs apie savo rekordą, pasakė, kad dabar jau tikrai jaučiasi veteranu.

Penktadienį įvarčius mušė ne tik T. Selanne, bet ir kiti veteranai – J. Jagras ir D. Alfredsonas. Smagu, kad jie vis dar sugeba užvesti jaunimą. Belieka tik žavėtis tokiais žaidėjais!
Artūras Katulis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)