Pagaliau! Ketvirta olimpinio ledo ritulio diena padovanojo sirgaliams pirmas sensacijas ir pirmąjį mačą, kuriame prireikė bulitų serijos. Šį kartą apžvelgsiu dvejas dienos rungtynes.

Slovakija – Slovėnija 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Olimpinių žaidynių debiutantė Slovėnija įrodė , kad į Sočį atvyko ne atostogauti, o slovakai po katastrofiškų rungtynių su amerikiečiais išvadų nepadarė ir toliau demonstruoja nesubalansuotą žaidimą.

Lygi kova vyko iki pirmojo slovėnų įvarčio, po kurio sekė dar du. Trys įvarčiai per 6 minutes! Po tokio smūgio slovakai jau nesugebėjo atsitiesti. Šių varžybų geriausias žaidėjas, mano akimis, buvo Ziga Jegličius, kuris Sočyje yra „ant bangos“.

Slovėnai, kurių komandoje žaidžia tik vienas NHL žaidėjas Anže Kopitaras, buvo greitesni ir labiau užsivedę. Jie išėjo į aikštelę nusiteikę laimėti ir tiksliai vykdė trenerių suplanuotą žaidimą.

Manau, kad tai nėra atsitiktinė pergalė. Olimpiniame atrankos etape slovėnai taip pat nebuvo favoritai, tačiau pasiekė svarbias pergales ir atvyko į Sočį.

Po rungtynių A.Kopitaras sakė žurnalistams tikįs, kad ši pergalė leis jiems įsitvirtinti ledo ritulio žemėlapyje ir nuo šiol jų niekas nebemaišys su slovakais.

Prieš olimpines žaidynas turnyro A grupė buvo vadinama mirtininkų grupe, o paskutinė vieta joje buvo rezervuota Slovėnijai. Joje netikėtai atsidrūrė Slovakija.

JAV – Rusija 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0)

Rusų ir amerikiečių kovos visuomet yra daugiau nei sportas. Šis kartas nebuvo išimtis. Iki šios dienos tai – pačios gražiausios ir labiausiai intriguojančios Sočio ledo ritulio rungtynės: dinamika, greitis, atkakli kova visoje aikštėje, puikiai panaudotos abiejų komandų kiekybinės persvaros, daug pavojingų momentų prie Sergejaus Bobrovskio ir amerikiečio Jonathano Quicko vartų. Ir, žinoma, individualus žaidėjų meistriškumas negalėjo palikti abejingo nė vieno žiūrovo. Tai buvo tik grupės rungtynės, o atrodė, kad vyko finalas. Bet ar gali būti kitaip, kai žaidžia tokio kalibro rinktinės?

Rusai nusipelnė pagarbos. Visa šalis iš jų laukia tik pergalių, todėl spaudimas – didžiulis. Po mačo amerikiečių strategas Danas Bylsma prisipažino, kad arenoje puikiai jautė įtampą. Treneris tvirtino, kad per baudinių seriją per keletą minučių paseno keliais metais.

Pirmas kėlinys pasibaigė be įvarčių, tačiau žaidimo tempas ir pavojingi momentai aikštėje neleido atitraukti akių.

Visas įdomumas prasidėjo antrajame kėlinyje po Pavelo Daciuko įvarčio. Gavęs puikų perdavimą prie mėlynos linijos, Rusijos rinktinės kapitonas pabėgo nuo amerikiečių gynėjų ir elegantiškai apgavęs J. Quicką įkalė įvartį.

Amerikiečiams išlyginti rezultatą padėjo Aleksandras Radulovas, užsidirbęs 2 minutes baudos. Amerikiečiai puikiai pasinaudojo kiekybine persvare ir po Camo Flowerio įvarčio rezultatas tapo 1:1.
Trečiame kėlinyje A. Radulovas vėl sugebėjo užsidirbti 2 kvailas baudos minutes, o amerikiečiai vėl pasinaudojo situacija – Joe Pavelski persvėrė rezultatą savo komandos naudai (2:1).

Netrukus rusams pavyko išlyginti rezultatą – vėl įmušė Rusijos komandos kapitonas P. Daciukas.

Visai netrukus rusai turėjo galimybę persverti rezultatą ir laimėti mačą. Fiodoras Tiutinas nuo mėlynosios linijos mestas ritulys įlėkė į vartus, tačiau prieš keletą sekundžių amerikiečių vartininkas buvo išstūmęs vartus iš vietos ir rungtynių teisėjai, peržiūrėję video įrašą, neįskaitė šio įvarčio... Skandalas! Galima buvo matyti kokią neigiamą reakciją tai iššaukė tribūnose ir kiek komentarų Rusijos spaudoje apie tai buvo po rungtynių!

Tačiau faktas, kad prieš įmušant įvartį vartai vis gi buvo pastumti, nepaneigiamas. Tai užfiksuota video medžiagoje ir pagal ledo ritulio taisykles tokiais atvejais įvarčiai nefiksuojami. Ir, manau, nėra prasmės dabar svarstyti, ar vartus J. Quickas pastūmė specialiai, ar ne?

Lygus rezultatas žiūrovams suteikė galimybę išvysti nepaprasto grožio bulitų seriją! Jos herojumi tapo amerikietis T.J. Oshea, kuris keturis kartus sėkmingai siuntė ritulį į priešininkų vartus.

Amerikiečiai laimėjo pelnytai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)