„Viskas suplanuota minučių tikslumu“, - teigė ministras.

Pirmininkas netrukus po skrydžio iš Rygos į Sočį nuskubėjo į susitikimą su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu.

Penktadienį premjeras susitiks su koncerno „Gazprom“ vadovais ir Rusijos ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu, o vakare dalyvaus olimpinių žaidynių atidaryme.

Daugiausia olimpinių įspūdžių A. Butkevičiaus laukia šeštadienį, kai jis pakils į Krasnaja Polianos kalnus. Čia vyriausybės vadovas stebės slidininkės Ingridos Ardišauskaitės ir biatlonininko Tomo Kaukėno olimpinį debiutą, snieglentininkų pasirodymą, šuolių su slidėmis ir rogučių sporto varžybas, lankysis dviejuose kalnuose esančiuose olimpiniuose kaimeliuose. Į viešbutį A.Butkevičius planuoja grįžti tik 22.30 val.

„Sekmadienį suplanuotas apsilankymas pagrindiniame olimpiečių kaimelyje, po to žiūrėsime moterų ledo ritulio rungtynes, greitojo čiuožimo lenktynes, o dailiojo čiuožimo varžybas stebėsime kartu su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu. Jis mus pakvietė ir į Sočyje olimpiados metu veiksiančių Latvijos namų atidarymą“, - vardijo premjeras. Į Lietuvą jis grįš pirmadienį per Maskvą.

Į Sočį A.Butkevičių ir jo žmona Jolantą atlydėjo patarėjas sporto klausimais, buvęs olimpietis plaukikas Vytautas Janušaitis. Taip pat – apsaugininkas.

Lėktuve, kuriame Lietuvos kalnų slidininkai, jų treneris, medikai ir delegacijos vadovai į Sočį skrido užsakytu reisu su Latvijos olimpiečiais, A.Butkevičius ilgai šnekučiavosi su A. Bėrziniu.

Lietuvos premjeras teigė: „Latviai planuoja iškovoti 2-3 medalius. Šioks toks baltas pavydas yra. Linkiu jiems iškovoti tuos medalius. Mes irgi turime gražaus jaunimo. Vienas olimpietis – vos 17 metų. Tad ateityje turėsime medalių“.

Paklaustas, ar jam artimas žiemos sportas, A.Butkevičius sakė:

„Jaunystėje esu slidinėjęs. Kai buvau imtynininkas, žiemą per fizinio pasirengimo stovyklas kasdien įveikdavome mažiausiai 10 kilometrų. O štai kalnų slidinėjimo nebandžiau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)