Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 metų veiksmų programos projektui Lietuvos Respublikos Vyriausybė pritarė pernai rugsėjo 24 d. Ši programa buvo patvirtinta 2015 m. rugpjūčio 17 d. Europos Komisijos sprendimu C(2015)5897. Pagal programą, iš viso yra įgyvendinamos septynios prioritetinės kryptys, kurioms skirta 63 432 222 eurų iš Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondo (toliau – EJRŽF).

„Šioje naujojoje veiksmų programoje įgyvendiname 22 priemones, kuriomis be kita ko siekiama skatinti konkurencingą, aplinkosaugos požiūriu tvarią, ekonomiškai gyvybingą ir socialiai atsakingą žvejybą ir akvakultūrą, Bendrosios žuvininkystės politikos įgyvendinimą, subalansuotą ir integracinį žvejybos ir akvakultūros regionų plėtojimą“,- sako Tomas Keršys, ŽŪM Žuvininkystės departamento ES paramos skyriaus vedėjas.

2014–2020 metų veiksmų programos biudžetas sudaro beveik 82 mln. Eur (81 608 150 Eur). Palyginti su 2007-2013 m. paramos laikotarpiu, naujuoju laikotarpiu EJRŽF dalies finansavimas didėja beveik 16 proc. (nuo 54,7 mln. Eur iki 63,4 mln. Eur), o nacionalinės dalies finansavimas didėja apie 4 proc. (nuo 17,2 mln. Eur iki 18,2 mln. Eur).

Pagal Veiksmų programos finansavimo planą 2015 m. numatyta 16 450 356 EJRŽF Eur asignavimas.

2015 m. stebėsenos komitetų posėdžiuose patvirtinti šių Veiksmų programos priemonių projektų atrankos kriterijai: „Parama išsaugojimo priemonių rengimui ir įgyvendinimui“ veiklos srities „Parama europinių ungurių išteklių valdymo planui Lietuvoje įgyvendinti“, “Vidaus vandenų žvejyba ir vidaus vandenų gyvūnija ir augalija – vidaus vandenų gyvūnijos ir augalijos apsaugojimas bei praturtinimas” veiklos srities „Žuvų praėjimo takų įrengimas ir atkūrimas“, priemonės „Pridėtinė vertė, produktų kokybė ir nepageidaujamos priegaudos naudojimas“, priemonės „Aplinkosaugos funkcijas atliekanti akvakultūra“, priemonės „Produktyvios investicijos į akvakultūrą“, priemonės „Kontrolė ir vykdymo užtikrinimas“, priemonės „Duomenų rinkimas“, priemonės „Vietos plėtros strategijų įgyvendinimas“, priemonės „Gamybos ir prekybos planai“, priemonės „Žvejybos ir akvakultūros produktų perdirbimas“.

2015 m. III ir IV ketv. paskelbti pirmieji kvietimai teikti paramos paraiškas pagal Veiksmų programos priemones: „Parengiamoji parama“, „Aplinkosaugos funkcijas atliekanti akvakultūra“, „Gamybos ir prekybos planai“, „Parama europinių ungurių išteklių valdymo planui Lietuvoje įgyvendinti“, „Pridėtinė vertė, produktų kokybė ir nepageidaujamos priegaudos naudojimas“, „Žvejybos ir akvakultūros produktų perdirbimas“. Taip pat sudarytas paramos paraiškų teikimo grafikas 2016 metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)