Parodoje dalyvaujanti Lietuva savo ekspozicijoje demonstruos natūralius ir ekologiškus gaminius, kurių daugelio receptūros paveldėtos iš senolių. Kartu su įmonėmis mūsų šaliai taip pat atstovaus Lietuvos ūkininkių draugija ir Lietuvos kaimo turizmo asociacija.

Pastaraisiais metais paroda „Žalioji savaitė“ („Grüne Woche“) sutraukia apie pusę milijono lankytojų. Šiemet laukiama daugiau kaip 1,5 tūkst. dalyvių iš 70-ies pasaulio šalių.

„Žaliojoje savaitėje“ pasitikrinamos vartojimo kryptys – gamintojai iš viso pasaulio atvyksta į parodą pristatyti vartotojams naujausių ženklų ir sustiprinti pozicijas jau esamų. Parodoje vis didesnis dėmesys skiriamas atsinaujinantiems energijos ištekliams, vietinėms žaliavoms, ekologinei žemdirbystei, kaimo plėtrai ir sodininkystei. Vienas svarbiausių parodos įvykių – tarptautinis žemės ūkio ir maisto forumas „Kaip išmaitinti miestus: žemės ūkis ir kaimo vietovės urbanizacijos amžiuje“, kuriame žada dalyvauti net 70 šalių žemės ūkio ministrai.

Šįkart parodos partneris bus Marokas, žadantis sukurti tūkstančio ir vienos nakties pasaką, nustebinsiančią lankytojus Rytų pasaulio spalvų, kvapų ir produktų įvairove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)