Mokslininkų grupės vadovas, Šiaulių universiteto Viešojo administravimo katedros profesorius dr. Jonas Jasaitis, pabrėžė, jog gyventojų užimtumo priemonių sistema turėtų remtis strategine nuostata, kad užmiesčio teritorijų ekonominių ir socialinių problemų neįmanoma išspręsti tik žemės ūkio sektoriaus jėgomis. Šias problemas būtų galima spręsti vykdant užmiesčio teritorijų pramonės ir kitų ne žemės ūkio sektorių plėtrą. Mokslininkų pristatytame projekte bus analizuojami demografiniai ir socialiniai bei ekonominiai šalies užmiesčio teritorijų išbandymai, kuriuos Lietuvos valstybė turi įveikti ilgalaikės strategijos veiksmais.

Susitikimo metu taip pat aptarti ir kiti aktualūs šalies bei kaimo plėtros klausimai.

Žemės ūkio ministerijos nuomone, tokios Lietuvos akademinės bendruomenės iniciatyvos yra naujos ir kuriančios didelę pridėtinę vertę. ŽŪM palaiko mokslo iniciatyvą, kuri pasitarnaus ilgalaikiam užmiesčio teritorijų vystymo ir žemės ūkio sektoriaus plėtros darniam bendradarbiavimui, kuriant gyvybingą kaimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)