Žemės ūkio ministerijoje vyko projektų, finansuojamų įgyvendinant Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemones, komiteto posėdis. Svarstytos priemonės „Investicijos į miško plotų plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą“ veiklos srities „Investicijos į miškininkystės technologijas” paraiškos.

Pagal šią priemonės veiklos sritį remiamos veiklos: miškų ūkio modernizavimas, miško kirtimo, apvaliosios medienos ir medienos biokuro ruošos technologijų diegimas, paslaugų miškų sektoriuje teikimas; minkštųjų lapuočių iki 20 metų amžiaus jaunuolynų ir krūmynų pertvarkymas; vidinės miškotvarkos ir miško želdinimo ir žėlimo projektų, kaip savarankiškos investicijos, rengimas ar tikslinimas.

Pareiškėjai, norintys pasinaudoti ES finansine parama pagal šią priemonę, privalėjo surinkti ne mažiau kaip 30 projektų atrankos balų.

Posėdžiui pirmininkavęs žemės ūkio viceministras Saulius Cironka kartu su žemės ūkio ministro patarėju Artūru Milašausku domėjosi kiekvienu Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) specialistų pristatomu projektu. Keliems pareiškėjams NMA siūlymu finansavimas nebuvo skirtas, nes jie netenkino keliamų reikalavimų. Tačiau ir tokiu atveju, kai pirmąjį kartą pabandžiusiems nepavyko, išeitis yra – teikti paraišką, kai bus skelbiamas naujas paraiškų priėmimas.

Norinčiųjų įgyvendinti projektus, investuojančių į miškininkystės veiklai reikalingą techniką, netrūksta. Vadinasi, žmonės tiki ateitimi, planuoja vystyti veiklą ne vien savose miško valdose, bet ir teikdami paslaugas kitiems.

Pagal priemonės „Investicijos į miško plotų plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą“ veiklos sritį „Investicijos į miškininkystės technologijas” 2015 metais buvo surinktos 38 paramos paraiškos už 1,8 mln. eurų. Veiklos sričiai 2014–2020 metų laikotarpiu iš viso numatyta skirti 11,5 mln. eurų. Artimiausias paramos paraiškų priėmimas vyks nuo 2016 m. rugpjūčio 1 iki rugsėjo 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)