Nacionalinė pagalba pieno gamintojams bus mokama už laikomas pienines karves, o jos dydis yra 78,23 Eur už karvę. Kooperatinės bendrovės (kooperatyvo), superkančio iš savo narių daugiau kaip 50 proc. viso superkamo pieno, nariams pagalbos dydis yra padidintas 10 proc. – jiems bus mokama po 86,05 Eur už pieninę karvę.

Paramos sulauks tie pieno gamintojai, kurie 2015 m. gruodžio–2016 m. sausio–vasario mėn. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre registruotiems pieno supirkėjams pardavė žalią pieną ir savo vardu Ūkinių gyvūnų registre 2016 m. kovo 1 d. turėjo registruotų pieninių karvių. Be to, jie turi būti ne vėliau kaip iki 2016 m. kovo 1 d. registruoti Žemės ūkio ir kaimo verslo registre kaip valdos valdytojai arba partneriai.

Pieno gamintojai, norėdami gauti paramą, turės atvykti į seniūniją ir pateikti paraišką nacionalinei pagalbai gauti. Paraiškos seniūnijose bus renkamos iki balandžio 22 d., o pavėlavę pieno gamintojai jas galės pateikti iki birželio 6 d.

Paramą išmokės Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)