Stebuklingas dviejų sluoksnių pyragas: iškepti labai paprasta, o atrodo – įspūdingai

 (9)
Šis neįtikėtinai atrodantis įspūdingas pyragas žinomas „Chocoflan“ pavadinimu. Jį sudaro du sluoksniai: vienas šokoladinis, o kitas – apkepo tipo. O jo gamyba – nepaprasta!
Chocoflan
© pinterest.com

Taigi pradėkime nuo pyrago recepto, o po to aptarsime, kaip gi galima paaiškinti magiškus jį ruošiant įvykstančius procesus. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, kruopščiai ištepkite kepimo formą sviestu. Dideliu šaukštu pašlakstykite formos dugną karameliniu padažu. Laikas imtis šokoladinio pyrago sluoksnio. Galima naudoti jau paruoštą mišinį šokoladiniam pyragui ar paruošti jį pagal bet kurį jūsų mėgstamą šokoladinio pyrago receptą. Svarbiausia, kad turėtumėte 20-23 centimetrų pyrago sluoksnį, rašo realsimple.com.

Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir palikite pastovėti. Laikas imtis apkepo pavidalo sluoksnio. Į maišytuvą supilkite vieną apie 350 ml talpos sutirštinto pieno skardinę, vieną apie 415 ml kondensuoto pieno skardinę, apie 115 g kambario temperatūros minkšto sūrio masės, 3 didelius kiaušinius ir vieną šaukštą gryno vanilės ekstrakto. Viską kruopščiai maišykite apie 30 sekundžių. Masę sukrėskite ant pyrago tešlos sluoksnio. Dalis viršutinio sluoksnio po truputį skverbsis į apatinį sluoksnį, todėl ims atrodyti, lyg du pyrago sluoksniai po truputį jungiasi į vieną. Tai yra gerai ir dėl to nerimauti nereikėtų.

Uždenkite kepimo formą folija ir statykite ją į gilią kepimo skardą. Į skardą pilkite karšto vandens, kol bus apsemta apie ½ kepimo formos. Tiks tiek labai karštas, tiek ir verdantis vanduo – rezultatas bus panašus. Pradėkite tikrinti kepamą pyragą po 1 val. 15 min. Pyragas bus iškepęs, kai į jį įsmeigtas dantų krapštukas liks švarus ar beveik be prilipusių tešlos gabaliukų. Kepimo laikas gali varijuoti priklausomai nuo kepimo formos dydžio ir spalvos (tamsesnėje formoje pyragas iškeps greičiau), vandens vonelės temperatūros ir pan. Nieko tokio, jei jūsų atveju pyragui iškepti prireiks net 2 val.

Kai pyragas jau bus iškepęs, ištraukite skardą iš orkaitės, tada išmikite kepimo formą iš vandens, nuimkite foliją ir palikite pyragą vėsti kambario temperatūroje, kol liečiant jis nebebus šiltas. Laikas dėti pyragą į šaldytuvą mažiausiai valandai. Kai jau norėsite pyragą tiekti ant stalo, peiliu atskirkite pyrago padą nuo formos dugno, uždenkite formą serviravimo lėkšte ir apverskite. Jei viskas vyksta pagal planą, jau galite džiaugtis įspūdingu dviejų sluoksnių desertu, kurį sudaro drėgno šokoladinio pyrago sluoksnis ir apkepo tipo viršutinis sluoksnis, gardintas karamele. Dar kartą pašlakstykite pyragą karamelės padažu ir pabarstykite smulkintais riešutais.

Laikas pakalbėti apie mokslinę įvykstančios magijos dalį. Pyrago sluoksniai orkaitėje atsiskiria dėl skirtingų svorių. Sunkesnis kreminis sluoksnis nusėda į formos dugną, o purus daug oro turintis sluoksnis iškyla į paviršių. Vandens vonelė neleidžia apkepo tipo sluoksniui susitraukti, o tinkamą laiką palaikytas šaldytuve pyragas tokiu būdu paruošiamas pjaustymui. Be jokios abejonės, šis receptas žavi galimybe svečius nudžiuginti tiek puikaus skonio pyragu, tiek ir sužavėti jo paruošimo metu atliekamais triukais.

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Velykos

Toksinus iš organizmo valanti sriuba vos per 20 minučių (15)

Šis nesudėtingos ir greitai paruošiamos sriubos receptas – nuostabiai gardus ir gaivinantis būdas pašalinti toksinus iš organizmo. Išmėginkite – nepasigailėsite!

Kauniečiai vėl sužibėjo: rideno milžinišką margutį (18)

Žvarbus antrosios Šv. Velykų dienos oras neatbaidė Kauno jaunimo – į Laisvės alėją jie išrideno spalvingą margutį – milžiną, sveriantį daugiau kaip 300 kilogramų.

Produktai gelbėtojai: gerina virškinimą, lengvina pagirias ir yra kone kiekvienuose namuose (26)

Išsipūtęs pilvas, pykinimas, galvos skausmas – bėdos, kuriomis skundžiasi dažnas, pakilęs nuo Velykinio stalo.

Įpyko dėl lietuviškų Velykų: laisva diena, balius, mišrainė, bet vieno atributo trūksta (201)

Kalbama, kad Velykos pamažu praranda savo prasmę, žmonės pamiršta, kam jos reikalingos ir piktinasi, kad ši diena nuvilianti, nes ruošiamasi joms vos ne kaip Kalėdoms, o dovanų nėra. Vis dėlto kunigas ramina ir tikina, kad švenčiame gražiai – lietuviai per Velykas susirenka ir pabūna su šeima, o tai ir yra pagrindinė šios šventės prasmė.

Įvardijo, kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną: skaičius gerokai mažesnis nei manote (115)

Artėja metas, kai sėsime prie vaišių stalo, ant kurio tikrai bus ir didelis indas su margučiais.