Paprasti, bet efektingi triukai: ką daryti, kad verdami kiaušiniai nesuskiltų

 (42)
Vištų kiaušiniai įskyla dėl daugelio priežasčių - staigiai pasikeitusios temperatūros, per didelės ugnies verdant ar kt., tačiau, kai Velykų išvakarėse verdami kiaušiniai suskyla, ne tik pamažėja margučių pintinė, bet ir dingsta nuotaika.
© Vida Press

Vis dėlto, yra keli triukai, kuriais pasinaudojus kiaušinius galima išvirti sveikut sveikutėlius.

Ką daryti?

Svarbu atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus jau renkantis kiaušinius. Svarbiausia apžiūrėkite, ar kiaušiniai neturi matomų įtrūkimų, taip pat rinkitės vidutinio dydžio kiaušinius, o ne didelius.

Jei virsite kiaušinius kietai – rinkitės kiaušinius rudu lukštu, jie daug stipresni. Rudų kiaušinių lukštas daug storesnis, todėl ilgiau verdant jie rečiau įskyla. Be to, jų galiojimo laikas yra šiek tiek ilgesnis. Rudieji kiaušiniai taip pat turi mažiau įtrūkimų po transportavimo.

Tam, kad išvengtų įtrūkimų, daugelis šeimininkių užvirus vandeniui su kiaušiniais, į jį įpila acto ir įberia druskos. Druska padeda pasiekti „sulaikymo“ efektą, t. y. Kiaušinis „neišbėga“, jeigu įskyla. O actas, atvirkščiai, kiaušinio lukštui suteikia „elastingumo“ savybių, todėl kiaušiniai „atlaiko“ visą virimo procesą. Taigi, kai verdate kiaušinius kietai, užtenka tiesiog įpilti acto.

Galite išmėginti ir kitą gudrybę – kad būtų išvengta staigių temperatūrų pokyčių, kiaušinius reikia palaikyti kambario temperatūroje, tuomet dėti į šaltą vandenį ir virti ant mažos ugnies. Vandenį reikia sūdyti – 1 šaukštas druskos į 1 litrą vandens. Taip pat įpilamas 1 šaukštas 9 proc. acto į 3 litrus vandens.

Patariama kiaušinius virti nedidelės talpos puode. Kol jie virs – svarbu stebėti vandens kiekį ir jei kyla būtinybė, įpilti dar vandens. Kiaušinius reikėtų virti ant vidutinės arba mažos ugnies, nes labai aukštoje temperatūroje greitai užvirę kiaušiniai gali sprogti.

Yra ir mažiau išplitusių būdų: į vandenį įdėti gabalėlį sviesto ir šaukštą druskos. Taip pat ant puodo dugno dedama apversta lėkštė arba indelis, į juos įdedami kiaušiniai ir tuomet viskas užpilama vandeniu. Verdant tokiu būdu kiaušiniai liks sveiki be papildomos druskos ir acto pagalbos.

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Velykos

Toksinus iš organizmo valanti sriuba vos per 20 minučių (15)

Šis nesudėtingos ir greitai paruošiamos sriubos receptas – nuostabiai gardus ir gaivinantis būdas pašalinti toksinus iš organizmo. Išmėginkite – nepasigailėsite!

Kauniečiai vėl sužibėjo: rideno milžinišką margutį (18)

Žvarbus antrosios Šv. Velykų dienos oras neatbaidė Kauno jaunimo – į Laisvės alėją jie išrideno spalvingą margutį – milžiną, sveriantį daugiau kaip 300 kilogramų.

Produktai gelbėtojai: gerina virškinimą, lengvina pagirias ir yra kone kiekvienuose namuose (26)

Išsipūtęs pilvas, pykinimas, galvos skausmas – bėdos, kuriomis skundžiasi dažnas, pakilęs nuo Velykinio stalo.

Įpyko dėl lietuviškų Velykų: laisva diena, balius, mišrainė, bet vieno atributo trūksta (201)

Kalbama, kad Velykos pamažu praranda savo prasmę, žmonės pamiršta, kam jos reikalingos ir piktinasi, kad ši diena nuvilianti, nes ruošiamasi joms vos ne kaip Kalėdoms, o dovanų nėra. Vis dėlto kunigas ramina ir tikina, kad švenčiame gražiai – lietuviai per Velykas susirenka ir pabūna su šeima, o tai ir yra pagrindinė šios šventės prasmė.

Įvardijo, kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną: skaičius gerokai mažesnis nei manote (115)

Artėja metas, kai sėsime prie vaišių stalo, ant kurio tikrai bus ir didelis indas su margučiais.