Forumo dalyvius pasveikinęs Ukmergės meras Vydas Paknys aktyviai įsitraukė į diskusiją. Jis uždavė ne vieną klausimą žmonėms su negalia atstovaujančių organizacijų vadovams apie bendruomenės narių užimtumą ar laisvalaikio veiklas, taip pat analizavo tokių organizacijų finansavimo klausimus.

„Noriu pabrėžti, kad sėkmingam žmonių, turinčių negalią, savarankiškumo skatinimui reikalingas nuolatinis dialogas tarp bendruomenės narių ir valdžios atstovų. Negalime vien tik atsakinėti, turime ir patys klausti, domėtis asmenų su negalia problemomis bei kartu ieškoti atsakymų ir geriausių problemų sprendimo būdų“, – kalbėjo V. Paknys.

Ukmergės merui pritarė ir Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Zita Kviklienė, jau ne vienerius metus dirbanti su negalią turinčiais žmonėmis ir aktyviai burianti organizacijos narius bendro tikslo siekimui.

„Darbas žmonių su negalia organizacijoje reikalauja ne tik bendruomenės narių pastangų, bet ir daug vadovų jėgų, todėl turime išmokti pasirūpinti vieni kitais. Džiugu, kad to mokomės ir siekiame kartu, o rajono valdžios parama padeda nesijausti vienišiems“, – sakė Z. Kviklienė.

Aptarę valdžios atstovų ir žmonių su negalia bendradarbiavimą, Ukmergės forumo dalyviai taip pat domėjosi būsto rėmimo klausimais. Be to, jie pateikė naudingų pastabų Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovams būsto pritaikymo, finansavimo aprašo klausimais bei rekomendavo diferencijuoti aprašų rengimą ir vykdymą, atsižvelgiant į negalios pobūdį.

Žmonėms su negalia skirti forumai „Kartu veikime drąsiai“, gruodžio 3 d. prasidėję renginiu Panevėžyje, gruodžio 9 d. vyko Ukmergėje, gruodžio 11 d. vyks Telšiuose ir gruodžio 15 d. – Marijampolėje. Renginiuose dalyvauja Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Panevėžio, Raseinių, Ukmergės, Telšių ir Marijampolės regiono neįgaliųjų organizacijų atstovai, taip pat kviestiniai svečiai. Forumus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Neigaliųjų reikalų departamentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją