Po nelaimės K. Verbliugevičiui atsitiesti padėjo draugų ir artimųjų parama. Dar vienas talkinęs dalykas – profesionaliai sportuojant lauko tenisą išugdytas užsispyrimas. Svarbu, pažymi jis, buvo ir imti dalyvauti žmonių su negalia bendruomenės veikloje. Iš bendruomenės gauta pagalba bei patarimai, padėjo suvokti, kad ir regėjimą praradęs žmogus neprivalo užsidaryti tarp keturių sienų.

„Kiekvienam, patekusiam į tokią padėtį kaip mano, patarčiau įsitraukti į bendruomenės veiklą. Egzistuoja įvairios organizacijos, tokios kaip Aklųjų ir silpnaregių sąjunga, Kurčiųjų sąjunga ir taip toliau, vienijančios bendro likimo žmones. Jos padeda žengti pirmus žingsnius. Žmogus, patekęs į nelaimę, ima bendrauti, pamato, kaip kiti sprendžiam jam aktualius klausimus. Aš taip sužinojau, ir kaip maistą gaminti, ir kaip universitete studijuoti, o vėliau ryžausi ir pats kurti verslą“, – pasakoja K. Verbliugevičius.

Seniausiai įkurtas iš trijų verslų, kuriems dabar vadovauja K. Verbliugevičius – masažo centrai „Matančios rankos“, teikiantys gydomojo masažo ir kitas sveikatinimo paslaugas. Šiuo metu Vilniuje yra du „Matančių rankų“ masažo centrai, abu įsikūrę miesto centre. Išskirtinis centrų bruožas – čia paslaugas teikia žmonės, turintys regėjimo negalią.

„Jau pavadinimas siunčia klientui užuominą, kad masažuotojas pirmiausia turi matyti ne akimis, o rankomis. Mūsų šūkis „Jaučiame daugiau nei matome“ Per 10 metų ne kartą pateisino savo prasmę, save mes drąsiai vadiname masažo ekspertais“, – sako verslininkas.

Kitas K. Verbliugevičiaus verslas užsiima kompensacinės technikos, skirtos žmonėms su negalia, tiekimu iš viso pasaulio į Lietuvą. Tokia technika padeda kompensuoti įvairias negalias. Šis verslas taip pat veikia jau 10 metų.

„Pavyzdžiui, neregiams padeda pultelis, kuris pridėtas prie įvairių paviršių įgarsina, kokia yra jų spalva. Taip jie rinkdamiesi drabužius gali sužinoti, kokios spalvos yra, tarkime, marškinėliai. Taip pat egzistuoja programos, įgarsinančios kompiuterių ekranuose pasirodančią informaciją. Tokių priemonių yra šimtai, ir mes jas vežame į Lietuvą, palengvindami žmonių su negalia gyvenimą“, – teigia K. Verbliugevičius.

Trečia verslo sritis, į kurią pasinėrė Karolis – nekilnojamojo turto verslas. Jo įmonė ieško Vilniaus mieste apleistų patalpų, jas renovuoja ir po to nuomoja. Be to, verslininkas veda įvairius mokymus, kurių metu pasakoja apie motyvaciją ir pasitikėjimą savimi.

„Žmonės dažnai galvoja, kad vienas ar kitas dalykas net ir esant visiškai sveikam yra neįmanomas, o turint negalią – tuo labiau. Tačiau taip nėra, reikia tik norėti įveikti iššūkius. Mano viduje yra kovotojas, kuris niekada nepasiduoda, nenusileidžia, o kaip tik siekia įveikti kliūtis. Ir tokį kovotoją savo viduje gali atrasti kiekvienas“, – teigia verslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją