Pristatytas atnaujinimo projektas gerokai papiktino neįgaliųjų organizacijų atstovus. Konfliktas kilo dėl 15 cm – planuojama, kad po rekonstrukcijos Laisvės alėjos grindinys bus 15 cm žemiau, nei yra dabar.

Sveikam žmogui 15 cm laiptelis nieko nereiškia, tačiau neįgaliajam tai milžinišką įtaką turintis aukštis. Be to, jau dabar beveik visi įvažiavimai į pastatus neatitinka numatytų reikalavimų, o užvažiuoti stačiu įvažiavimu išties sudėtinga. Pažemėjus grindiniui, situacija dar labiau pablogėtų, įsitikinę neįgalieji. Tuomet aukštis iki durų slenksčio bus jau 30 cm.

Tiesa, architektas Šarūnas Kiaunė sako, kad Laisvės alėjos grindinio aukštis nesikeis ir liks tokiame pačiame aukštyje, kaip dabar.

Darbai - jau kitais metais

Kol kas neaišku, kiek konkrečiai kitąmet bus skirta Laisvės alėjos rekonstrukcijos pradžiai. Teigiama, kad Kauno infrastruktūros projektams kitąmet numatyta 24 mln. Lt.

„Realūs fiziniai darbai prasidėtų kitų metų pradžioje. Taryba yra priėmusi sprendimą dėl paskolos ėmimo – 8 mln. Lt. Tai yra pusė visos reikalingos penktojo etapo įgyvendinimui sumos“, - sako Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiuo metu vyksta rangovo parinkimo procedūros, gauti statybas leidžiantys dokumentai, suformuotas Laisvės alėjos sklypas.

Skaičiuojama, kad viso Laisvės alėjos atnaujinimo projekto įgyvendinimas kainuos 70 mln. Lt.

Tramvajus Laisvės alėjoje

Prieš kelias savaites Kauno savivaldybėje architektas Šarūnas Kiaunė pristatė dar 2010 metais parengtą Laisvės alėjos atnaujinimo projektą. Viso projekto įgyvendimas suskirstytas į šešis etapus.

Pirmas etapas - nuo Vilniaus gatvės iki Kanto gatvės, antras – nuo Savivaldybės iki Maironio gatvės, trečias – aplinkos ties fontanu tvarkymas, ketvirtas – nuo fontano iki A. Mickevičiaus, penktas – nuo A. Mickevičiaus iki Soboro. Planuojama, kad būtent nuo penkto etapo bus pradėta Laisvės alėjos rekonstrukcija.

Š. Kiaunė dar kartą apžvelgė Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektą. Buvo pasigirdę kalbų, kad galbūt Laisvės alėjoje būtų galima paleisti transporto eismą. Beje, šios minties neatsisakyta iki šiol ir eismą leist, tarkime, naktį.

Šį kartą paminėta ir dar viena idėja. Planuojama, kad nuo Soboro iki Senamiesčio galėtų kursuoti viešasis transportas. Šiuo atveju konkrečiai – nedidelis tramvajus. Prieš daugelį metų Laisvės alėjoje kursavo konkė. Dabar būtų pasirinktas modernus variantas. Neįgalieji apskritai neįsivaizduoja, kaip tramvajus bus pritaikytas neįgaliesiems.

Neįgalieji pasipiktino

„Š. Kiaunė tiesiai šviesiai pasakė – įvažos į pastatus darko vaizdą. Tai gal atgaivinkime IX fortą ir naudokime jį pagal paskirtį? Žinoma, čia tik juokai“, - sako neįgaliųjų atstovas.

Neįgaliųjų interesus atstovaujančios organizacijos jau parašė ne vieną laišką Kauno valdžiai, tačiau situacija nesikeičia. Teigiama, kad sprendimų bus ieškoma jau atliekant rekonstrukcijos darbus.

Neįgalieji įsitikinę - tada jau bus vėlu. Teigiama, kad Laisvės alėjos grindinį reikėtų ne nuleisti, o pakelti 15 cm, tuomet slenksčių apskritai neliktų.

Š. Kiaunė: Laisvės alėja bus pritaikyta neįgaliesiems

Architektas Š. Kiaunė teigia, kad jo žodžiai yra neteisingai interpretuojami, o visuomenei buvo pristatytas ne projektas, o tik pasiūlymai.

Laisvės alėja buvo ir bus pritaikyta neįgaliesiems ir mamoms su vežimėliais“, - DELFI teigė Š. Kiaunė.

Pasak architekto, tiesiog techniškai neįmanoma nei pakelti, nei nuleisti Laisvės alėjos grindinio lygio dėl eilės priežasčių – Laisvės alėjoje auga medžiai, šioje pėsčiųjų gatvėje yra eilė saugomų pastatų, Laisvės alėja ribojasi su kitomis gatvėmis. Todėl ir po rekonstrukcijos Laisvės alėjos grindinio lygis nesikeis.

Pasak Š. Kiaunės problema tame, kad rekonstrukcijos metu verslininkai ir kiti gyventojai turės savo lėšomis pasirūpinti neįgaliųjų įvažiavimais į pastatus.

„Įvažos į pastatus nėra projekto dalis. Tuo turės pasirūpinti patys privačių namų gyventojai. Tačiau ir šioje vietoje su savivaldybe ieškome sprendimo, kaip padėti gyventojams išspręsti šią problemą“, - DELFI teigė Š. Kiaunė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)