Aštuonios porcijos

Jums reikės:

3 kiaušinių
750 g varškės
3 šaukštelių manų kruopų
0,25 šaukštelio vanilinio cukraus
2 didelių obuolių
3 šaukštų cukraus
citrinos žievelės
1 šaukšto sviesto
džiūvėsėlių

Atskirti vieno kiaušinio trynį. Kitus kiaušinius išplakti su cukrumi. Sumaišyti varškę su manų kruopomis, citrinos žievele ir vaniliniu cukrumi. Įpilti kiaušinius su cukrumi, išmaišyti. Nulupti obuolius, išimti sėklas, supjaustyti plonomis skiltelėmis.

Pusę varškės masės sudėti į sviestu suteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Tuomet sudėti obuolius, tada – likusią varškę. Išplakti likusį trynį, sutepti juo varškės masės paviršių. Šaukšteliu išpiešti „bangą“.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti keturiasdešimt minučių. Kad apkepas neapdegtų iš viršaus, pridenkite kepimo popieriumi. Likus septynioms minutėms iki kepimo pabaigos, popierių nuimkite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)