6 porcijoms reikės:

225 g raudonųjų serbentų,
110 g juodųjų serbentų,
450 g aviečių,
150 g smulkaus cukraus,
7-8 riekės baltos duonos.

Ant vidutinės ugnies užkaiskite didelį puodą, sudėkite uogas ir cukrų. Kaitinkite 3-5 min, kol ištirps cukrus ir pradės išsiskirti uogų sultys. Neperkaitinkite, kad uogos neprarastų gaivaus skonio. Nuimkite nuo ugnies.

Ant kepimo formos dugno išdėliokite 5-6 duonos riekes. Mažais duonos gabalėliais užkamšykite tarpelius, kad nepratekėtų uogų sultys. Ant viršaus suverskite uogas ir dalį sulčių (pasilikite 2/3 stiklinės sulčių, jų prireiks vėliau). Apdenkite likusiomis duonos riekėmis. Ant viršaus uždėkite kepimo formos dydžio lėkštę ar dangtį ir prislėkite 1.3-1.8 kg svoriu. Per naktį palaikykite šaldytuve.

Atsargiai išverskite pudingą į didelę lėkštę ir apliekite likusiomis 2/3 stiklinės sulčių, kad sudrėktų sausi duonos ploteliai. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją