Jums reikės:

250 g karčiojo šokolado
6 kiaušinių
200 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
200 g migdolų (maltų)
½ šaukštelio cinamono
6 šaukštų konjako
1 pakelio kepimo miltelių
druskos pagal skonį
1 šaukštelio kakavos
1 šaukštelio cukraus pudros
100 g braškių

200 g šokolado sutrupinkite gabalėliais ir ištirpinkite ant nelabai karštos vandens vonelės. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilkite ištirpintą šokoladą, maltus migdolus, cinamoną, konjaką ir kepimo miltelius. Trynius suplakite su žiupsneliu druskos. Iš pradžių sumaišykite su šokoladine tešla trečdalį baltymų, paskui atsargiai sudėkite likusią masę.

24 cm formą sutepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 45-50 min.

Išimkite iš formos ir atvėsinkite. Pabarstykite kakava ir cukraus pudra. Šokoladą sutarkuokite, braškes supjaustykite pusiau. 

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją