200 g smulkaus cukraus,
1 supjaustyta citrina (8 skiltelės),
2 kiaušiniai (atskirkite trynius ir baltymus),
200 ml grietinėlės,
2 citrinų sultys ir žievelė,
50 g paskrudintų ir pasmulkintų migdolų,
4 šaukštai citrinų arba kitos rūgštokos uogienės.

1. Keptuvėje su 200 ml vandens ištirpinkite 150 g cukraus. Sudėkite citrinos skilteles ir pakaitinkite 5 min, bet neleiskite sirupui patamsėti. Atvėsinkite ir tolygiai išdėliokite skilteles formos dugne. Atsidėkite 4 šaukštus sirupo.

2. Elektriniu mikseriu gerai išplakite kiaušinių trynius ir likusį cukrų. Kitame inde iki purumo išplakite baltymus.

3. Grietinėlę iki purumo išplakite su citrinos sultimis ir žievele. Baltymus atsargiai sudėkite į išplaktus trynius, tada įmaišykite grietinėlę, o galiausiai - migdolus ir sirupą.

4. Supilkite į formą ant citrinos skiltelių, uždenkite plėvele ir per naktį palaikykite šaldiklyje.

5. Nuimkite plėvelę, išverskite ant lentelės ir pavedžiokite karštu peiliu, kad gražiau ir lygiau atrodytų. Supjaustykite karštu peiliu ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją