Rabarbarų želė

Gaivus vasaros desertas.
Rabarbarų želė
© Corbis/Scanpix

9 porcijoms reikės:

1 kg rabarbarų
340 g cukraus pudros
1 apelsino (sultys ir žievelė)
1 šaukštelio cinamono
500 ml vandens
300 ml apelsinų sulčių
8 želatinos lapelių
1 šaukštelio augalinio rafinuoto aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Rabarbarus supjaustykite gabalėliais po 2-3 cm ir sudėkite į didelį ugniai atsparų stiklinį arba keraminį indą. Suberkite cukraus pudrą, cinamoną, vieno apelsino sultis ir žievelę, vandenį. Uždenkite dangčiu arba folija ir valandai palikite orkaitėje.

Išimkite, nukoškite per sietelį. Į gautą sirupą įpilkite tiek apelsinų sulčių, kad bendras skysčio kiekis būtų 900 ml. Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Želė formą sutepkite augaliniu aliejumi ir trumpam apverskite, kad nereikalingas aliejus nutekėtų.

Sirupą įdėkite į vandens vonelę, ant vidutinės ugnies užvirinkite ir greitai nuimkite nuo ugnies. Į karštą sirupą įdėkite želatiną. Išmaišykite, perpilkite į paruoštą formą ir palikite šaldytuve 5 valandoms.

Kai želė sustings, apvyniokite formą karštame vandenyje pamirkytu audiniu – taip sienelės sušils ir želė bus lengviau išimti. Tuomet apverskite formą ir išimkite želė. Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Skani vasara

Varškės apkepas su obuoliais (8)

2010 rugpjūčio mėn. 31 d. 13:08
Varškės apkepas su rudens nuotaika.

Midijos su salierais

2010 rugpjūčio mėn. 30 d. 14:39
Patiekalui reikės (dviem porcijoms) 1,5 kg midijų, 200 ml sauso baltojo vyno (virimui tinka stalo vynas), 2-3 salierų stiebų, didelio svogūno, 200 g grietinėlės, petražolių papuošimui, druskos ir juodų maltųjų pipirų pagal skonį.

Kepti baklažanai su pomidorais, baziliku ir kedro riešutais (3)

2010 rugpjūčio mėn. 27 d. 00:00
Valgykite vieną arba kaip garnyrą prie vištienos.

Lydytas sūris moliūgų dubenėliuose (2)

2010 rugpjūčio mėn. 26 d. 00:00
Gardi ir įsimintina vakarienė.

Pyragėliai su riešutų sviestu ir baltuoju šokoladu (1)

2010 rugpjūčio mėn. 25 d. 00:00
Labai gardūs pyragėliai, kuriuose dera sūrus ir saldus skonis.

Obuolių ir slyvų pyragas (8)

2010 rugpjūčio mėn. 24 d. 00:00
Slyvomis „pagerintas“ purus obuolių pyragas, kurį skaniausia valgyti su plakta grietinėle.

Keksiukai su feta ir pomidorais

2010 rugpjūčio mėn. 23 d. 11:39
Pikantiškais keksiukais galite pakeisti vakarienę.

Lipnios vištienos kulšelės

2010 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:00
Šis patiekalas pasižymi saldaus, rūgštaus ir sūraus skonių deriniu, būdingu tailandietiškai virtuvei.

Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu (3)

2010 rugpjūčio mėn. 19 d. 11:01
Pikantiški sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu.

Cukinijų ir fetos pyragas

2010 rugpjūčio mėn. 18 d. 00:00
Patiekite su aliejumi pašlakstytomis žaliomis salotomis.

Ryžiai su slyvomis ir prieskoniais (2)

2010 rugpjūčio mėn. 17 d. 14:20
Valgykite vieną arba kaip garnyrą prie kepenėlių ar mėsos patiekalų.

Vištienos salotos su tzatziki (4)

2010 rugpjūčio mėn. 16 d. 17:42
Tobuli vasaros pietūs. Prie aštrios vištienos puikiai dera gaivus tzatziki padažas.

Šalta avokadų sriuba (5)

2010 rugpjūčio mėn. 13 d. 16:04
Sveika, gardi ir gaivinanti avokadų sriuba.

Cukinijų pyragas (2)

2010 rugpjūčio mėn. 13 d. 11:34
Kaloringas, bet labai gardus.

Žuvienė su jūros gėrybėmis (1)

2010 rugpjūčio mėn. 12 d. 00:00
Patiekite su traškia paskrudinta duonele.

Šaldytas citrinų ir migdolų desertas

2010 rugpjūčio mėn. 11 d. 00:00
Saldžiarūgštis ledų pyragas, kuriame gausu vitaminų C ir E.

Cukinijų duona (8)

2010 rugpjūčio mėn. 10 d. 12:33
Labai gardi duona su tarkuotomis cukinijomis, cinamonu, vanile ir smulkintais riešutais. Galite naudoti graikinius ar karijų riešutus.

Kesadilja su vištiena ir špinatais (2)

2010 rugpjūčio mėn. 9 d. 00:00
Meksikietiškas užkandis.

Lavašas su daržovėmis (1)

2010 rugpjūčio mėn. 6 d. 00:00
Greita užkandėlė.

Krevetės su svogūnais

2010 rugpjūčio mėn. 5 d. 00:00
Raudonėliais kvepiančios krevetės su svogūnais.

Krevetės sviesto ir česnakų padaže (4)

2010 rugpjūčio mėn. 4 d. 00:00
Pikantiškos jūros gėrybės.

Aštrus jautienos karis (1)

2010 rugpjūčio mėn. 3 d. 14:29
Šis karis skaniausias su basmati ryžiais.

Kepta višta su apelsinų sultimis ir medumi (4)

2010 rugpjūčio mėn. 2 d. 00:00
Pikantiška višta gurmanams.

Pyragas su vištiena ir grybais (9)

2010 liepos mėn. 30 d. 00:00
Sotus pyragas puikiai tiks svečiams pavaišinti.

Sūrio pyragas su bulvėmis ir kmynais (4)

2010 liepos mėn. 29 d. 00:00
Greitas pyragas.

Pikantiškas pyragas su midijomis

2010 liepos mėn. 28 d. 00:00
Midijos
Egzotikos mėgėjams.

Konservuoti agurkai (3)

2010 liepos mėn. 27 d. 00:00
Marinuoti ir rauginti - prisipažinkime, saldžiarūgščiai konservuoti agurkėliai - tikra atgaiva dūšiai ir žiemą, ir vasarą. Tad kol lysvėse vyniojasi agurkų ūsai - vyniokimės ir mes, nesnauskime, o konservuokime.

Šokoladinis tortas su braškėmis (7)

2010 liepos mėn. 26 d. 00:00
Tortą papuoškite braškėmis ir šokoladu. Patiekite su plakta grietinėle.

Australiškas morenginis tortas (7)

2010 liepos mėn. 23 d. 00:00
Tikras vasaros gardėsis.

Biskvitinis tortas su varške ir avietėmis

2010 liepos mėn. 22 d. 00:00
Prieš patiekiant papuoškite šį tortą šviežiomis uogomis ir mėgaukitės į sveikatą.

Agrastų ir žemuogių marmeladas (1)

2010 liepos mėn. 21 d. 00:00
Puikus skonių derinys.

Greitas kopūstų pyragas (10)

2010 liepos mėn. 20 d. 14:25
Šį pyragą galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Geriau rinktis visai jaunus kopūstus.

Šviežių bulvių apkepas su šparagais (12)

2010 liepos mėn. 19 d. 11:05
Vasaros gėrybių fiesta.

Kivių ir uogų lazanija (1)

2010 liepos mėn. 16 d. 00:00
Neįprasta, bet labai gardi lazanija.

Braškės su riešutų trupiniais

2010 liepos mėn. 15 d. 00:00
Gaivus vasaros skonis.

Žemuogių ir agrastų želė (1)

2010 liepos mėn. 14 d. 00:00
Gaivus vasaros desertas.

Šviežios bulvės su špinatais (5)

2010 liepos mėn. 13 d. 00:00
Indiškas receptas.

Aviečių ir persikų pyragas (3)

2010 liepos mėn. 12 d. 00:00
Greitai pagaminamas pyragas.

Gurmanų džiaugsmas - midijos (4)

2010 liepos mėn. 11 d. 12:30
Midijos - kuklios austrių giminaitės - kažkada Prancūzijoje buvo vadinamos prasčiokų maistu, mat kainavo pigiau nei austrės, todėl dažniausiai patekdavo į varguolių skrandžius. Bet šiandien viso pasaulio gurmanai midijas šlovina ne mažiau nei Afroditės virtuvės karalienes - austres.