Mums reikės:
500 g sezoninių uogų (naudojome trešnes)
3 indelių paprasto jogurto (po 125 g)
2 kiaušinių
100 g grietinės
2 šaukštų miltų
4 šaukštų cukraus
1/3 šaukštelio kepimo miltelių
150 g migdolų
1. Ištepkite sviestu kepimo formą, sudėkite į ją nuplautas uogas, jei reikia – išimkite kauliukus.
2. Plaktuvu sumaišykite jogurtą, grietinę, kiaušinius, miltus, 4 šaukštus cukraus ir kepimo miltelius.
3. Gautąja mase užpilkite uogas. Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 25 minutes.
4. Išimkite apkepą ir pabarstykite susmulkintais migdolų riešutais. Įdėkite į orkaitę dar 10 minučių, kad migdolai kiek apskrustų.
5. Apkepas paruoštas! Geriausia patiekti atšaldytą.
Skanaus!