N.O.H.A., arba „Noise Of Human Art“, - tikriausias kosmopoliškas kolektyvas. Šeši grupės nariai yra kilę iš keturių skirtingų kraštų: Vokietijos, JAV, Čekijos ir Ispanijos. Nesunku nuspėti, jog tokia pat įvairiaspalvė yra ir kolektyvo atliekama muzika, kurią patys muzikantai apibrėžia kaip atviro stiliaus breakbeat, drum'n'bass, flamenco, popmuzikos ir šimtaprocentinio energingo klubinio skambesio mišinį. Savitą muzikinę atmosferą N.O.H.A. koncertuose sukuria ypatingai spalvingas ispanės dainininkės Minervos vokalas ir, be abejo, sunkiai nuspėjamas, visuomet netikėtumų kupinas MC Chevy iš JAV. Gyvuose pasirodymuose grupės atliekamos muzikos garsai tarsi milžiniška banga užlieja publiką pozityvia energija ir nepakartojama atmosfera.

Su didžiuliu pasisekimu koncertavę daugelyje muzikinių festivalių visoje Europoje, sukūrę tokius hitais tapusius kūrinius kaip „Tu Café“, „Dive in your life“ ir „Pijama“, N.O.H.A. muzikantai į Lietuvą atvyksta su nauju, visai neseniai išleistu grupės albumu „Respect the menu“ ir žada itin energingą, abejingų nepaliekantį, sunkiai į bet kokius klubinės muzikos stiliaus rėmus įspraudžiamą world/drum'n'bass muzikos pasirodymą.

Be garsių svečių iš užsienio Katedros aikštėje publikos lauks ne ir specialias programas vilniečiams parengę garsiausi Lietuvos atlikėjai. Šeštadienio vakaro kulminacija taps visiems puikiai pažįstamos atlikėjos Jurgos ir jos grupės parengta dar niekur nematyta, specialiai miesto dienas mininčiam Vilniui skirta programa ir „Sostinės dienų“ rėmėjo suorganizuota akcija-rekordas, kurios metu šventinio Vilniaus padangę nušvies tūkstančiai į orą paleistų degančių dangaus žibintų.

Finaliniu „Sostinės dienų“ akordu sekmadienio vakarą taps 20 val. prasidėsiantis grandiozinis visai šeimai skirtas koncertas „Vilniaus gatvių vaikai“. Jo metu išgirsite ypatingą programą mažiesiems vilniečiams parengusius Neringą ir Tele Bim-Bam ir Vytauto Kernagio fondo organizuotą koncertą „Vytauto Kernagio dainos Vilniui“. Koncerte skambės ir kiekvienam amžiams į atmintį įsirėžusios V. Kernagio kompozicijos ir mažiau žinomos dainos. Anot koncerto meno vadovo kompozitoriaus ir muzikanto Andriaus Kulikausko, „šiuolaikinis jaunimas kai kurių mažiau populiarių Vytauto Kernagio kūrinių nebeprisimena – jie paprasčiausiai gimė kitu laiku. Su šiais kūriniais, o ir kita maestro kūryba, vienus supažindins, o kitiems ją primins garsiausi Lietuvos aktoriai, bardai, populiariosios muzikos atlikėjai, kolektyvai ir net kariuomenės pučiamųjų orkestras“.

Kitąmet šešiasdešimtmetį švęsti turėjusio, tačiau pernelyg anksti iš gyvenimo pasitraukusio maestro V. Kernagio dainas koncerte Katedros aikštėje atliks Neda ir Olegas Ditkovskis, Algirdas Kaušpėdas, Jurgis Didžiulis, Česlovas Gabalis, Gytis Paškevičius, Vytautas Juozapaitis, Andrius Kulikauskas, Andrius Žebrauskas, Veronika Povilionienė kartu su Dominyka ir Artūru, grupės „ŽAS“, „Rebelheart“, „Acoustic Avenue“, „Atviras ratas“, choras „Jauna muzika“ ir daugelis kitų atlikėjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją