Projekto iniciatorių – grupės sostinės moksleivių – teigimu, nors vilniečiams sportuoti yra sudarytos palankios sąlygos, dauguma jų pirmenybę visgi teikia laisvalaikiui prie kompiuterio, televizoriaus ar kitokiai pasyviai veiklai.

„Norime parodyti, ypač mūsų bendraamžiams, kaip smagu yra sportuoti. Juk sportas yra ne tik laisvalaikio praleidimas, jis stiprina kūną ir dvasią, mažina stresą, įtampą, pagaliau, padeda susirasti draugų ir bendraminčių. Būtent to mes siekiame šiuo renginiu. O mintis suorganizuoti tokį renginį kilo mums dalyvaujant VšĮ „Kitas variantas“ asmenybės ugdymo programoje,“ - sako viena „Bėgiok rytais“ organizatorių, Žemynos gimnazijos vienuoliktokė Laura Stulgytė.

Pasak šventės rengėjų, labai svarbu ne tik sportuoti, bet ir tai daryti taisyklingai. Todėl renginio dalyvius konsultuos patyrę Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos Sporto ir sveikatingumo komplekso treneriai, kurie patars, kaip užsiimti aktyvia veikla nepatiriant traumų ir nekenkiant sveikatai.

Moksleiviai tikisi, jog šis renginys nebus vienkartinis. „Labai laukiame šventėje ne tik tų, kurie mėgsta aktyvią sportinę veiklą, bet ir tų, kurie tingi, nedrįsta ar tiesiog neranda bendraminčių užsiimti viena ar kita sporto šaka. Prieš akis vasara – puikus laikas daugiau pabūti lauke, pasimankštinti ir pabendrauti, todėl tikimės suburti nemažą ratą įvairaus mažiaus vilniečių, norinčių nuolat propaguoti sveiką gyvenimo būdą“, - ateities planais dalijasi Živilė Grumadaitė, S. Stanevičiaus vidurinės mokyklos vienuoliktokė, taip pat aktyviai prisidedanti prie šventės rengimo. Pasak organizatorių, tokius sporto mėgėjų susibūrimus jie norėtų rengti bent du kartus per mėnesį.

Renginyje bus pristatyta ir Lietuvoje nauja, tačiau sparčia populiarėjanti daugiafunkcė kryžminės apkrovos treniruočių sistema (DFKA). Ji visapusiškai stiprina kūną ir padeda per trumpą laiką pasiekti akivaizdžių rezultatų. Atliekant pratimus lavinama jėga, ištvermė, greitis, koordinacija ir vikrumas, todėl jie yra ypač efektyvūs. Bėgimo metu bus surengtos trys DFKA treniruotės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją