Pastebimai per trumpą laiką sulieknėjama pasitelkus dvi pagrindines priemones: apribojant meniu kaloringumą ir vartojant šlapimą varančius preparatus.

Pirmuoju atveju jūs gal ir sulieknėsite – tačiau neišeis visąlaik sėdėti alkanai, todėl kilogramai grįš ir dar atsives draugų. Antruoju atveju viskas gali baigtis išvis liūdnai.

Situaciją su šlapimą varančiomis tabletėmis pakomentavo medicinos mokslų daktaras, profesorius, akademikas Rafaelis Oganovas:

„Esant tokiai padėčiai, organizmas gali netekti per daug skysčių, pažeidžiamas elektrolitų balansas, ištinka aritmija. Be to, esant dideliam skysčių netekimui kraujas „sutirštėja“, todėl gali susiformuoti trombai, ypač jei tam yra polinkis“. Skamba grėsmingai, tiesa? Numesti svorį ir mirti nuo infarkto – ar tai prasminga?

Ką daryti? Žinoma, lieknėti – bet palaipsniui. Perfrazuojant žinomą frazę, stebuklų pasaulyje nėra, o yra sporto salė ir valia. Daugiau judėjimo, mažiau saldumynų ir dešros, gera nuotaika – ir kilogramai patys ims kristi, nors ir lėtai, bet užtikrintai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją