Dar 1999 metais psichologijos mokslų daktarė Marija Čerutti iš Veronos universiteto atliko tyrimą, kuriame dalyvavo moterys iki penkiasdešimties metų. Nustatyta, kad daugiausia aukštakulnius avi moterys po trisdešimties. Tai padeda joms tvirčiau jaustis darbe bei suteikia pasitikėjimo asmeniniame gyvenime.

Sulaukus keturiasdešimties-penkiasdešimties metų, batelių pakulnės sumažėja iki 4,5 cm. Juk moteris, pasiekusi tam tikrą padėtį visuomenėje, pasitiki savimi ir daugiau rūpinasi patogumu.

Falo simbolis

Psichoanalizės pradininkas Sigmundas Freudas batelių kulniukus pavadino falo simboliu. Jis teigė, kad kuo aukštesni moters batelių kulniukai, tuo mažiau dėmesio jai skiria vyriškiai.

Psichologo žodžius, pasirodo, patvirtina tantra, kurioje kalbama apie tai, kad vyro ir moters seksualiniai energetiniai centrai išsidėstę skirtinguose lygiuose: vyro – pilvo srityje, moters – dubens. Taigi kai moteris avi aukštakulnius, jos seksualumas savotiškai pakyla iki vyriškojo, ir priešinga lytis greičiau atkreipia į ją dėmesį. Savo ruožtu vyrams aukštakulniai – tai išskirtinai moteriškas atributas, sukeliantis vyrams geismą.

Avėdamas batus su pakulne, vyriškos lyties atstovas ima skleisti seksualinę energetiką, kurią pats ir priima. Automatiškai keičiasi jo eisena ir elgesys, žingsniai darosi mažesni, judesiai – plastiškesni, o pats vyras tampa moteriškesnis.

Anot ortopedų, pėdoms nekenkia pakulnė iki 2,5 cm. Taip pėda atsiduria maksimaliai patogioje padėtyje ir nekenkiama vidiniams organams. O avint plokščiapadžius, pėda krypsta į vidų, galimi raiščių patempimai, taisyklingos pirštų padėties pažeidimai. Tačiau šis teiginys netinka kalbant apie sportinę avalynę, kurios padas specialiai sukurtas tam, kad pėda būtų tinkamoje padėtyje.

Apie būtinybę avėti aukštakulnius kalba ir bioenergetikai. Jų nuomone, visos negatyvios energijos, blogų minčių sankaupos, taip pat pyktis ir pavydas, paprastai slypi šalia žemės paviršiaus – tai kontakto dėsnis. Todėl avalynė veikia kaip savotiškas barjeras, kuris nepraleidžia negatyvios energetikos.

Kaip išsirinkti idealaus aukščio kulniukus?

Tam būtina pamatuoti savo pėdos ilgį centimetrais ir padalinti iš keturių. Kulniukai turi jums tikti ir pagal formą, ir pagal aukštį. Jei jūsų kojos ilgos ir lieknos, labiausiai tiks smailiakulniai ir taurelės formos pakulnės.

Moterims, kurių kojos putlesnės, patariama rinktis avalynę su stačiakampiais aukštais kulnais. Jei jūsų koja maža ir smulki, ūgis nedidelis, kulniukas turi būti gracingas ir neaukštas.

Tačiau vienintelė taisyklė, kuri galioja visoms – avalynė turi būti patogi, o pakulnė - patvari.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją