Žalios spalvos pasta, kuria mėgaujatės valgydami japoniškos virtuvės patiekalus, tėra vandens, smulkintų paprastųjų krienų ir nedidelio dažiklio kiekio mišinys, rašo „The Independent“.

Nors daugeliui tai gali pasirodyti labai netikėta, tačiau vienas maitinimo vietų tinklas pripažino, kad jų tiekiamame pagarde wasabia japonica augalo, iš kurio tradiciškai ruošiamas įžymusis pipirkrienių pagardas, tėra vos 0,6 proc.

Vis tik stebėtis labai stipriai nevertėtų: pripažįstama, kad šį augalą auginti itin sudėtinga.

Jam laistyti tinkamas šiltas šaltinių vanduo, būtina užtikrinti tam tikrą šviesos ir šešėlio balansą, augalas žemėje turi praleisti 18 mėnesių.

Be to, sutrintas šis augalas labai greitai praranda skonį, todėl geriausia jį tiekti ne vėliau kaip praėjus penkioms minutėms.

Štai kodėl prabangių japoniškų restoranų šefai šį pagardą deda tarp ryžių ir žuvies, kad jis neprarastų jam būdingo aštrumo.

Japonijoje siekiant išgauti tobulą saldumo ir aštrumo skonių derinį augalo stiebai, o ne šaknys sutrinami ryklių odos trintuvėje.

„Itsu“ tinklas, kurio atstovas pripažino, kad jų klientai gauna pagardo, sudėtyje originalaus wasabi turinčio vos 0,6 proc., toli gražu ne vienintelis toks, o jei nesate mėgavęsi tradiciniais japoniškais patiekalais būdami Japonijoje, kažin ar kada esate ragavę tikro wasabi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)