Jei įsimylime be atsako, daromės tikri savo meilės įkaitai, netenkame sveiko proto ir sustabdome savo normalų, kasdienį gyvenimą. Ką daryti, jeigu įsimylėjote be atsako?

Pirmą, ką reikia padaryti - tai atsakyti į klausimą, iš kur žinote, kad vyriškis nepuoselėja jums jokių jausmų? Žinoma, jei jis rūpestingai prie jūsų apkabina kitą, vadindamas meiliais vardais, klausimų nekyla. Tačiau jei jūs kartu su juo esate kompanijoje, kur jis tiesiog žvelgia į jus taip pat, kaip į visus, tai dar nereiškia, kad jis jūsų nepastebi. Galbūt jums dar per anksti pasivadinti beviltiškai įsimylėjusia.

Kartais psichologai pataria sąžiningai prisipažinti savo aistros objektui, ką jaučiate. Yra nedidelis procentas moterų, kurios po tokio prisipažinimo sužinojo, kad vyrai joms jaučia tą patį!

Taigi geriau dar kartą pagalvokite, ar tiesa tai, kad vyriškis, kurį įsimylėjote, jūsų nemyli (tai yra, jis apgalvojo jūsų kandidatūrą ir jūs jam netikote). Juk jis galėjo tiesiog nepagalvoti apie santykių su jumis galimybę. Tai yra, „taip“ nebuvimas dar nereiškia „ne“.

Elgesio meilės be atsako atveju variantai

Siekti

Jei, žinoma, jūsų meilės objektas nėra Holivudo aktorius, žinomas dainininkas arba Nobelio premijos laureatas, ir jei siekti vyriškio neprieštarauja jūsų principams, tuomet drąsiai imkitės veiksmo (o jei prieštarauja, tuomet neverta, juk rezultato suteiktą džiaugsmą sugadins savigrauža dėl pažeistų principų).

Siekdamos vyriškio, nepamirškite to, kad jūs - moteris, ir paklodamos visą pasaulį po jo kojomis, vargu ar pasieksite harmoningų santykių. Geriau viską darykite moteriškai, neatskleisdama kortų, lyg atsitiktinai atsidurdama su juo tose pačiose vietose, domėdamasi tuo, kas įdomu jam.

Tačiau savo simpatijos slėpti irgi neverta, ji tik padės vyriškiui priimti „teisingą“ sprendimą. Žinoma, jei bendrų interesų neturite, bus sunkiau, tačiau tik jūs pati čia nuspręsite, ar galėsite „susidomėti“ jo pomėgiais, neprarasdama savo individualumo.

Pasistenkite kristi į akis bendroje kompanijoje, imkite pokalbio iniciatyvą į savo rankas. Parodykite jam, kas jūs - tačiau nesipūsdama, nesireklamuodama. Nusiimkite karūną, būkite sąžininga ir natūrali. Neatitolkite, atseit, „štai kokia aš čia sėdžiu graži ir protinga, o tu net nematai, ką prarandi“. Priešingai, stenkitės būti arčiau, kartais pakvieskite jį pašokti, prisėskite prie jo, užmegzkite pokalbį.

Tačiau ir nepersistenkite. Paprastai vyrus baugina, kai moteris perdėm aktyviai stengiasi patekti į jų asmeninę erdvę - juk reikia, kad pasirinkimas būtų jo!

Laukti

Jei kol kas nesate pasirengusi prisipažinti sau, kad jūsų meilė yra be atsako ir kad reikia kažką daryti, jei viską, ką buvo įmanoma, jau išbandėte, tuomet lieka tik viena - laukti. Būti savimi, šypsotis, draugauti ir laukti. Galbūt kažkada jo galvoje kažkas pasikeis ir jis supras, kad laimė visuomet buvo šalia ir kad jos daugiau ieškoti nebereikia.

Jei nusprendėte laukti, pasistenkite gyventi taip, kaip anksčiau, tik dar geriau ir dar aktyviau. Sutikite su visais pasiūlymais - vakarėliai, kelionės... Neužmirškite puoštis išeidama iš namų, rūpinkitės savimi.

Taip, bus laikas, kai visa tai reikės daryti per jėgą, o ir linksmintis, kai širdis sudaužyta, yra sunku. Tačiau prisiminkite, kad laukimas neturi būti izoliavimasis nuo gyvenimo. Pirma, tuo nieko nepasieksite, juk būti šalia nelaimingos merginos nuolat raudonomis nuo ašarų akimis nenori joks vyras.

Antra, anksčiau ar vėliau jums veikiausiai teks susitaikyti su tuo, kad laukimą reikia nutraukti, reikia judėti toliau. Kad ir kaip būtų skaudu.

Užmiršti ir judėti toliau

Siekėte, laukėte, arba nuo pat pradžių tapo aišku: jis jūsų nemyli. Jus pažįsta, galbūt netgi draugaujate, bet nemyli. Ką daryti? Kaip gyventi?

Pagalvokite apie tai, koks jūsų jausmas stipresnis? Jį mylite? Ar norite, kad jis mylėtų? Juk dažnai sakoma, kad meilė be atsako yra egoistiška. Įsivaizduojate judu abu kartu? Jam tinkate? Jis bus su jumis laimingas?

Atsiminkite, dabar ne laikas kažką įrodinėti. Krizinė situacija gyvenime - geriausias laikas sąmoningumui ir augimui. Atsakykite sau sąžiningai, ką mylite labiau - jį ar save. Jei esate pasirengusi dėl jo iššokti per balkoną, tai ne meilė. O jei esate pasiruošusi paminti savo jausmus ir jį paleisti - tai meilė, ta tikroji.

Šis metas puikiai tinka pradėti skaityti knygas apie saviugdą. Jos padės geriau save suprasti, paleisti tai, kas jums nebereikalinga. Neslapukaukite, papasakokite artimiems draugams apie tai, kas vyksta su jumis ir ką jaučiate, kad jie „blaiviu“ protu galėtų įvertinti jūsų poelgius ir, esant reikalui, padėtų atvėsinti jūsų jausmus ir pervertinti situaciją.

Visa, ko jums reikia atkurti savo gyvenimui - tai pakeisti poziciją nuo „jis manęs nemyli, negaliu gyventi“ į „jis manęs nemyli, kaip gyventi toliau?“ Šį klausimą reikia užduoti be dramatizmo.

Ir jei nusiteiksite ieškoti išeities iš situacijos, būtinai rasite. Svarbiausia - nuoširdžiai norėti ir ieškoti galimybių. Pripildykite savo gyvenimą naujų įspūdžių.

Kokios galimybės?

Seni ir nauji pomėgiai

Norėtume ypač parekomenduoti piešimą. Jis padės susidoroti su bet kokiu, netgi neįsisąmonintu stresu. Galima užsirašyti į kursus, galima tiesiog piešti pačioms, kaip išeina.

Piešiniai visuomet atskleis jūsų vidinę būseną, ir kuo daugiau išsiliesite, kuo daugiau stengsitės išeiti iš meilės be atsako būsenos, tuo ryškesni ir pozityvesni taps jūsų piešiniai.

Padės ir šokis, ir dainavimas. Galima tiesiog kažkurį laiką paskirti fiziniams užsiėmimams: aerobikai, treniruokliams, jogai ir pan. Pamatysite, kaip per kūną keisis ir jūsų vidinė būsena. O ir laiko, ir jėgų galvoti apie meilę be atsako bus mažiau.

Pasikalbėkite su meilės objektu

Atrodytų: apie ką, juk viskas aišku? Tačiau, jei pasirinkite savo jausmams protingą žmogų, kuris geba suprasti svetimus jausmus, toks pokalbis padėtų jums užbaigti visą šią istoriją ir atsiverti naujai meilei.

Tegu tai būna tiesiog trumpas pokalbis, tačiau asmeniškas ir nuoširdus. Jei jis jūsų nesupras - tuo geriau. Jums bus paprasčiau atsisakyti šito „negero žmogaus“.

Jei galimybių pasikalbėti nėra, tiesiog balsu pasakykite tai, ką norėtumėte pasakyti jam. Dėkokite, atleiskite, prašykite atleidimo, barkitės, pasakokite apie savo jausmus ir pasakykite, kad nusprendėte judėti į priekį.

Pažindinkitės

Leiskite kitiems vyrams patekti į savo gyvenimą. Vietoje Jo žydrų akių visai tiks ir žalios, vietoje Tomo džiaugsitės Jonu, o svarbiausia - pajusite, kaip gera mylėti ir būti mylimai.

Taip pat pamatysite, kad pasaulyje yra kitų vyriškių, kurie jūsų lauks, jus vertins ir jūsų sieks. O laikas atliks savo darbą...

Bendraukite su laimingais žmonėmis

Galbūt tarp jų atsiras tokių, kurie išgyveno meilę be atsako, ir jie jums papasakos (ir net įrodys savo pavyzdžiu), kad gyvenimas „be jo“ yra, kad jis gali būti laimingas, ir kad viskas praeina.

Šiuo atveju naudinga nelaikyti savęs išimtimi iš visų taisyklių: praėjo kitiems, praeis ir jums. Nelindėkite depresijos forumuose ir nebendraukite su nelaimingai įsimylėjusiais, nes tokiu atveju niekada nepradėsite naujo gyvenimo.

Susitelkite į save

Užuot ieškojus savyje trūkumų arba besistengus pasikeisti taip, kad labiau jam patiktumėte, susitelkite į save, į savo nuostabius bruožus, privalumus, silpnybes.

Galima sudarinėti sąrašus, reguliariai žiūrėti į veidrodį ir gėrėtis savimi, bendrauti su žmonėmis ir priiminėti komplimentus... 

Priimkite save ir imkite savimi didžiuotis. Vyrai greičiau atkreipia dėmesį į savimi pasitikinčias moteris. Galbūt to nepamatė tas, kuris jus atstūmė.

Atkreipkite dėmesį į savo draugus, darbą, veikiausiai per savo nelaimingą meilę viską ir visus pamiršote. Ar tai pateisinama? Be to, filmuose dažnai rodo, kaip moterys, pamiršusios meilę ir pasinėrusios į darbą, padėdamos kitiems arba susiradusios pomėgių, sutinka savo meilę, išteka ir gyvena ilgai ir laimingai. O kas žino, galbūt gyvenimas ir jus apdovanos tokiu scenarijumi?

Atkreipkite dėmesį į savo sveikatą

Su stresu geriau kovoja sveikas organizmas, o ne išsekintas saldumynų, vyno, rūkymo, naktinių pokalbių su draugėmis ir nesiliaujančių išgyvenimų. Gal nervintis ir nenustosite, tačiau specialistai teigia, kad taisyklinga mityba, sveikas miegas ir dienos režimas daro stebuklus. Patikrinkite: per jėgą, bet patikrinkite! Organizmas gamins daugiau naudingų hormonų ir medžiagų nuotaikai pakelti ir sveikatai pagerinti.

Meilės be atsako mitai

„Mano meilės užteks abiem“, - sakote jūs, sutikdama, kad vyras jūsų nemylės. Daug kartų balsu ištarkite „nenoriu, kad mane mylėtų“ - veikiausiai jau po penkių minučių tokio kartojimo suprasite, kokia neteisinga yra ši frazė.

Visi mes norime būti mylimi, net jei dabar atrodo, kad jums pakaks jūsų stiprių, tačiau be atsako jausmų, kad tik mylimasis būtų šalia. Deja, tai tik savęs apgaudinėjimas.

Manipuliacijos, gudrūs planai, sąmokslai, užkalbėjimai - ko tik nesiima ryžtingai nusiteikusios damos. Pagalvokite, kam jums tai daryti? Būti su juo prieš jo valią - tai egoizmas, meilės čia nesimato. O egoizmas sugriaus jūsų santykius. Tai yra, šis kelias anksčiau ar vėliau veda į aklavietę.

„Jei būsiu tokia, kokios jis nori, jis bus su manimi“. Su šia fraze pradedamas plaukų perdažymas, stiliaus pakeitimas, netgi plastinės operacijos. Šiuo atveju jūs, visų pirma, nustojate būti savimi. Visų antra, nenatūralios moterys, kurios pačios kariasi ant kaklo, vyrų netraukia. Todėl tikėtis to, kad plaukų spalva ar nosies forma taps jo meilės priežastimi, neverta.

Nors, jei išties nuspręstumėte pakeisti stilių ar charakterio bruožus - sau, ne jam - drąsiai elkitės taip, kaip norite, ir negalvokite, kaip į tai pažvelgtų jis.

Viskas praeina, praeis ir tai - universalus visų problemų sprendimas, reikia tik suvokti šios frazės išmintį ir įsileisti ją į savo širdį. Bet kokia problema, netgi nelaiminga meilė, sprendžiama meile sau ir sąmoningu laimingo gyvenimo kūrimu.

Gyvenimas myli tuos, kurie mėgaujasi tuo, kas yra, o ne tuos, kurie kenčia, nes neturi to, kas jiems nepriklauso. O visa kita atliks laikas, kad ir kaip būtų. Mylėkite save - tada pamils ir jus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)