Kiekvieną mėnesį savo žiniomis dalinsis vis kitos srities specialistas.

„Kone pusę sveikatos straipsnių temų pasufleruoja DELFI skaitytojai, redakcijai siųsdami savo istorijas, klausimus ir pastebėjimus. Dabar kiekvieną mėnesį jie, matydami, koks specialistas jų paslaugoms, galės užduoti aktualų, jam ramybės neduodantį klausimą. Susistemintus atsakymus pateiksime vaizdo reportažų formatu“, - sakė DELFI Sveikatos naujienų redaktorė Giedrė Armalytė.

Į skaitytojų klausimus atsakys Medicinos diagnostikos ir gydymo centro, įsikūrusio V. Grybo g., Vilniuje, gydytojai. Pirmasis jų - sporto medicinos gydytojas Kęstutis Linkus, pasiryžęs papasakoti apie sporto traumas ir įvairių skausmų gydymą be vaistų.

Gruodžio mėnuo bus skirtas kitai aktualiai temai – išsiplėtusių venų (varikozės) gydymui. Apie šią opią problemą plačiai papasakos kraujagyslių chirurgas Nerijus Bičkauskas.

Kaip teigia, sporto medicinos gydytojas, Kęstutis Linkus, pirmasis atsakinėsiantis į klausimus rubrikoje, šios konsultacijos nepakeis vizito pas gydytoją, tačiau padės rasti atsakymus į rūpimus klausimus bei paskatins labiau rūpintis savo sveikata.

„Medicininiai sportininko sveikatos aspektai visada lemia ir sportinį rezultatą. Persitreniravus, patyrus traumą ar susirgus, sportiniai rezultatai krenta. Tiek sportininkams mėgėjams, tiek ir profesionalams aktualu žinoti, kaip kontroliuoti nuovargį, kaip nepersitreniruoti, kaip saugiai grįžti į treniruočių procesą po ligos ar traumos, ką daryti, siekiant efektyvaus organizmo atstatymo po sunkių fizinių treniruočių, kaip išvengti traumų ir dar daug klausimų.

Norintiems pradėti sportuoti žmonėms galioja tie patys principai, tad sporto medicinos specialistai gali patarti, kaip per fizinį krūvį siekti sveikatos gerėjimoar net gydyti kai kurias lėtines ligas, ne nualinant organizmą, o jį stiprinant. Šiuolaikinė sporto medicina yra kitokia ir skirta ne tik profesionalams!“ - pabrėžė sporto medicinos gydytojas Kęstutis Linkus.

Klausimus užduoti bus labai paprasta – po kiekvienu sveikatos tekstu tam bus skirtas atskiras laukelis. Vienos srities specialistui klausimus bus galima siųsti visą mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)