Apie 2014 m. VK Verslo vadybos fakultete pradėtą vykdyti vienintelę tokio pobūdžio studijų programą kalbamės su ją kuruojančios Verslo ir inovacijų katedros vedėja Nida Mačerauskiene.

- Kaip kilo mintis kurti unikalią studijų programą, apjungusią net keletą aukštųjų mokyklų? Koks šios programos tikslas?

- Verslas neįmanomas be sistemingo, nuolatinio kūrybiškumo plėtojimo, o kūrybiškumas neįmanomas be inovatyvių žinių supratimo ir valdymo. Kūrybiškumo ir verslo inovacijų studijų programa siekiama parengti kvalifikuotus verslo specialistus, gebančius organizuoti idėjų generavimo sesijas, kurti nestandartines idėjas, teikti kūrybiškus sprendimus ir skatinti organizacijos plėtrą taikant šiuolaikinę kūrybiškumo ugdymo metodiką.

Kūrybiškumas ir verslo inovacijos

- Kam skirta ši studijų programa? Kokiomis savybėmis pasižymintis abiturientas turėtų ją rinktis?

- Studijų programa skirta moderniai mąstantiems, veržliems, atviriems pasauliui abiturientams, norintiems atskleisti tokias savo savybes kaip komunikabilumas, gebėjimas dirbti komandoje, kūrybinis mąstymas, gebėjimas prisitaikyti, pasitikėjimas savimi. Kūrybiškumo ir verslo inovacijų studijų programą turėtų rinktis jaunuoliai, siekiantys tapti novatoriškais idėjų generatoriais – drąsiais, nebijančiais pasipriešinimo iš aplinkos, nuolat ieškančiais naujų būdų ir požiūrių dėl problemos sprendimo, gebančiais apjungti padalinių idėjas į visumą ir sukurti ką nors reikšminga.

- Ne pirmus metus organizuojate kūrybiškiausią naktį mieste – 24 valandas trunkantį renginį „Creativity Camp“, kurio šūkis yra „Kūrybiškumas niekada nemiega!“. Kuo ypatingas šis renginys, sulaukiantis vis daugiau verslo įmonių dėmesio?

Kūrybiškumas ir verslo inovacijos

Tai visą parą trunkantis renginys, kurio metu studentai sprendžia verslo įmonių iškeltas problemas ir pateikia unikalių sprendimų. Renginio metu dalyviams pristatomos Verslo vadybos fakulteto partnerių užduotys, kurias studentai sprendžia visą naktį, taikydami įvairiausius kūrybiškumo skatinimo metodus. Išaušus rytui studentų komandos savo pasiūlymus pristato garbiai komisijai, kurią sudaro aukštojo mokslo ir verslo atstovai. Inovatyvumas ir kūrybiškumas yra pastebimai kertinė šiuolaikinių įmonių sėkmės priežastis. Štai kodėl mumyse šios savybės neturi „miegoti“.