Tik su „sausomis“ žiniomis – pralaimėsi kovą darbo atrankose

Kad parengtas specialistas be kliūčių įsilietų į darbo rinką, Aleksandro Stulginskio universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto studijų programos rengiamos glaudžiai bendradarbiaujant su verslo atstovais. Daugiametė patirtis rodo, kad studentai savo srityse darbuojasi jau nuo pirmo kurso, o baigę mokytis 2 iš 3 turi darbus pagal savo specialybę.

Finansinių paslaugų UAB „Aurita“ vadovė ir Kauno finansininkų klubo prie Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų pirmininkė Vaida Butkuvienė teigia, kad dabartiniam darbuotojui vien žinių neužtenka, labai svarbu mokėti prisitaikyti rinkoje, būti lanksčiam. Nebūtinai gerai besimokantis studentas bus ir geras darbuotojas. Jei jis turės tik „sausas“ žinias ir nežinos pagrindinių verslo principų, pralaimės kovą atrankose, – sako pašnekovė.

Išskirtinai atsirenka būtent ASU Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentus

„Baigę ASU studentai pasižymi puikiomis apskaitos ir finansų žiniomis, todėl kai tik gaunu būtent šio fakulteto studentų gyvenimo aprašymus, atrankai juos kviečiu pirmiausiai. Apskaitos, finansų srityse bazinės žinios yra vienas iš svarbiausiu kriterijų geram karjeros startui. Todėl rinktis, ką ir kur studijuoti, pakankamai atsakingas darbas.“

Lietuvoje aktyviai kuriasi smuklus ir vidutinis verslas. UAB „City business group“ direktorius Darius Žvirblis sako: „ASU Apskaitos ir finansų studentai būna labai gerai pasirengę dirbti ir smulkiame, ir vidutiniame versle. Jų apskaitos ir finansų žinios ne tik teorinės, jaučiasi kad jie gauna itin daug praktinių įgūdžių. Manau, kad prie to stipriai prisideda fakultete įkurta imitacinė verslo įmonė, kurioje įmonės apskaitai skiriamas ypatingas dėmesys, todėl atėję į realią įmonę darbuotojai greitai ir labai aktyviai pradeda dirbti per trumpą laikotarpį“.

Sėkmės paslaptis – kvalifikuoti dėstytojai

UAB „Scandinavian Accounting and Consulting“ Baker Tilly International verslo apskaitos departamento vadovas Vidmantas Milius taip pat teigia, kad atsirinkdami darbuotojus teikia prioritetą ASU EVF studentams: „Nežinau, kur yra fakulteto paslaptis, bet galiu spėti, kad tai – itin kvalifikuoti dėstytojai. Iš ASU mes „gauname“ savimi pasitikinčius, įgijusius labai gerų žinių, globaliai mąstančius, drąsius savarankiškai darbuotis studentus . Tikrai ne kartą teikėme prioritetą ASU Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentams, nes su jau esamais darbuotojais turime labai gerą patirtį“.

ASU absolventų išskirtinumas - jų ambicijos ir aukšta motyvacija

Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos direktorius Edvardas Makelis sako: „Svarbiausias ASU absolventų išskirtinumas – jų ambicijos ir aukšta motyvacija. Neretai studijas ASU renkasi ūkininkų vaikai, ketinantys tęsti tėvų pradėtą veiklą arba kitaip įsitvirtinti žemės ūkio sektoriuje. Pasirinkimas sąmoningas ir gerai apgalvotas. Studijos ASU šiems jauniems žmonės suteikia specializuotą, kryptingą , platesnį žemės ūkio sektoriaus suvokimą, skatina domėtis inovacijomis bei naujų technologijų taikymu. Natūralu, kad šio universiteto absolventai nesudėtingai įsilieja į darbo rinką bei adaptuojasi darbo vietoje, nes turi taip svarbų gerą pasirengimą tolesnei karjerai“.

Logistika ir prekyba

Taikomoji ekonomika ir verslo analizė

Apskaita ir finansai

Kultūros ir turizmo vadyba

Kaimo plėtros administravimas

Apie ASU Ekonomikos ir vadybos fakultetą

Daugiau informacijas apie studijų galimybes www.evf.asu.lt