Buhalteris – vienas svarbiausių darbuotojų įmonėje. Todėl Vilniaus kolegija yra išsikėlusi tikslą parengti analitiškai mąstančius tiek nacionalinės, tiek tarptautinės apskaitos specialistus, gebančius dirbti verslo bei viešojo sektoriaus įmonėse ir įstaigose.

Buhalterinės apskaitos studijų programa – viena iš praktiškiausių, užtikrinanti sėkmingą integraciją į darbo rinką. Studijos skirtos turintiems tikslą tapti profesionaliais buhalteriais, apskaitininkais, auditoriaus padėjėjais ar norintiems steigti buhalterinių paslaugų įmones, teikti buhalterinės apskaitos tvarkymo paslaugas kitų sričių įmonėms ar įstaigoms.

Buhalterinės apskaitos programos studentai Vilniaus kolegijoje mokosi verslo ekonomikos, vadybos, rinkodaros, studijuoja finansų rinkas, finansų valdymą, auditą ir vidaus kontrolę, apskaitą ir kitus aktualius dalykus. Be studijų krypties disciplinų, labai reikšmingą buhalterinės apskaitos programos dalį sudaro kitų dalykų praktinis mokymas (pvz., įmonės veiklos modeliavimas, verslo projektai).

Studentai mokosi dirbti įmonės veiklos modeliavimo programomis „Kietas riešutas“, „SimVenture“. Be to, studentai lavina įgūdžius dirbdami šiuolaikinėmis kompiuterinės apskaitos programomis, atlieka profesinės veiklos praktiką įvairiose verslo organizacijose, apskaitos ir audito paslaugas teikiančiose įmonėse, taip pat Vilniaus kolegijoje įkurtose verslo praktinio mokymo firmose „VIKO Bankas“ ir „VIKO Drauda“.

Verslo praktinio mokymo firmos – tai praktinio mokymo priemonė ir vieta praktikantams dirbti ir mokytis. Taip lavinami įgūdžiai, kurių dėka būsimi specialistai įgyja daugiau galimybių įsidarbinti.

,,Studijos Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakultete reikalavo daug pastangų, kol gavau buhalterio profesinio bakalauro diplomą. Tačiau būtent čia prasidėjo mano karjeros kelias. Vertingų teorinių ir praktinių žinių derinys tapo stipriu pamatu man dirbant kolektyve ir tobulėjant profesinėje srityje. Dar studijų metais sulaukdavome daug praktikos atlikimo ir darbo pasiūlymų iš įvairių verslo įmonių, tad pajutome, jog Vilniaus kolegijos parengti buhalteriai darbdavių vertinami išties palankiai. Lietuvoje yra universitetų kultas, tačiau tai tik stereotipai. Vilniaus kolegijoje įgytų teorinių žinių ir praktinių įgūdžių dėka radau trokštamą darbo vietą rinkoje. Laikas, praleistas Ekonomikos fakultete, prabėgo nepaprastai greitai – sakyčiau, net per greitai. Čia buvo sudarytos visos sąlygos tobulėjimui ir saviraiškai. Iki dabar gailiuosi, jog studijų metu nepasinaudojau puikia galimybe dalyvauti ERASMUS+ studijų mainų programoje“, – apie buhalterinės apskaitos studijas pasakoja Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakulteto absolventė Julija Butkutė, dirbanti buhaltere bendrovėje „Tezaurus auditas“, priklausančioje pasaulinio nepriklausomų audito firmų tinklo „Kreston International“ grupei.

Julija Butkutė

Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakultetas siekia, kad Buhalterinės apskaitos studijų programa atitiktų šiuolaikinės darbo rinkos poreikius. Studijų proceso metu skiriamas dėmesys tarptautiniams apskaitos aspektams, mokymas dirbti šiuolaikinėmis kompiuterinės apskaitos programomis, sudarytos galimybės studijoms ar praktikai užsienyje yra puiki investicija į ateitį ir daugeliui atveria kelius į sėkmingą karjerą.