Dėl šios priežasties verslininkai kuria įvairias programas, leidžiančias studijuojantiems ar ką tik baigusiems studijas įgyti praktinių žinių.

Tokios programos, anot specialistų, ne tik suteikia studentams progą įgyti daugiau patirties, bet kartais ir sudaro įsidarbinimo galimybes. Pavyzdžiui, šiandien vienas bankų išplatino pranešimą, jog kviečia programoje dalyvauti informacinių technologijų ir socialinių mokslų srities specialistus, kurie turės galimybę pusmetį dirbti Lietuvoje, vėliau Danijoje arba Indijoje ir vėl grįš į mūsų šalį, rašoma „Danske Bank“ išplatintame pranešime spaudai.

Galimybė tapti pilnaverčiu komandos nariu

Vienoje tokių programų dalyvavęs Rimantas Sagatas šiuo metu stažuojasi Danijoje. „Ką tik baigusiam universitetą ir neturinčiam darbo patirties žmogui, tokios programos yra geriausias žingsnis karjeros pradžiai. Jaunuoliai, kurie dar nelabai žino, kurioje srityje norėtų dirbti, rotacijos būdu turi galimybę iš arčiau susipažinti ir išbandyti save skirtingose veiklos srityse“, – sako Rimantas Sagatas.

Baigęs moderniųjų technologijų fiziką ir vadybą Vilniaus universiteto Fizikos fakultete R. Sagatas, dalį programos laiko dirbo kompiuterinių tinklų komandoje, kur darbas daugiausiai buvo susijęs su tinklų priežiūra nuotoliniu būdu, dirbant prie kompiuterio. Šiuo metu Rimantas dirba duomenų centrų komandoje Danijoje. Pagrindinės užduotys apima bendrą bankų duomenų centrų priežiūrą, užklausų priežiūrą ir valdymą, gedimų šalinimą ir kita. Jaunuolis tikisi, kad tokioje programoje įgavęs patirties galės įsidarbinti ir viename banko filiale Lietuvoje.

„Mano lūkesčiai pasiteisino su kaupu – per vienerius metus jaučiuosi labai daug išmokęs ir turintis tvirtą pagrindą tolimesnei karjerai. Tobulėti itin skatina ir kolegos – supratingi, gerbiantys vieni kitus ir linkę padėti mokytis jaunesniesiems kolegoms. Pastebiu, kad pagrindinis prioritetas čia yra darbuotojų tobulėjimas, tad ir resursų tam skiriama išties daug – vykdomi mokymai bei intensyvūs kursai, kurių metu susirenka programos dalyviai iš visų šalių, o mokymai apima ne tik techninę sritį, tačiau ir tokias temas, kaip derybos ar kultūriniai skirtumai. Čia nesu tik pagalbinis darbuotojas, o prisidedu prie realių projektų ir darbų – esu pilnavertis komandos narys“, – sako R. Sagatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)