Trečiadienio, sausio 20 d., rytą į Lavoriškių kelio postą automobiliu „Audi 100“ atvyko 31 metų lietuvis A. V. Kilus įtarimui, transporto priemonė buvo nukreipta patikrinimui rentgeno kontrolės sistema. Iš rentgenogramos paaiškėjo, kad dujų bakas užpildytas ne tik dujomis, todėl iš automobilio jį teko išmontuoti. Iš baliono išleidus dujas pareigūnai suskaičiavo, kad jame, slepiant nuo muitinės kontrolės, gabenta 600 pakelių „Queen Charm“ ir „Minsk Capital“ cigarečių, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Vos po kelių valandų į postą atvyko dar vienas „Audi“ automobilis. Jį atvairavo kitas 58-erių vilnietis V. S. Vertinant riziką, automobilis patikrintas detaliai. Kontrabandines cigaretes muitininkai aptiko ir šioje „Audi“ – 600 pakelių „NZ Gold Super Slim“ ir „Minsk Capital“ cigarečių taip pat buvo slepiami dujų balione.

Šiuokart visko mačiusius muitinės pareigūnus pašiurpino kontrabandininkų požiūris į jų prekių galimą pirkėją: paprastai kuro bakuose gabenamos cigaretės būna sudėtos į kuro nepraleidžiančius sandarius paketus, o šį kartą cigarečių blokai buvo tiesiog sutvirtinti lipnia juosta ir sudėti į dujų balioną, kuris vėliau užpildytas dujomis.

Muitinės pareigūnai įspėja kontrabandines cigaretes perkančius asmenis, kad perkant tokias cigaretes, daroma žala ne tik valstybės ekonomikai, jas rūkant galima nepataisomai sugadinti ir savo sveikatą, nes neteisėtai vežamos cigaretės iš Baltarusijos pasiekia pirkėjus gabenamos įvairiausiais būdais, kaip, pavyzdžiui, šįkart – sumestos į kuro baką su dujomis.

Aptiktos cigaretės bei automobiliai sulaikyti. Vyrams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, jiems gresia piniginės baudos.

Vos prieš kelias dienas panašus atvejis, kai pasienio poste buvo sulaikyti „kontrabandos dvyniai“, buvo nustatytas ir Medininkų kelio poste. Tąkart sulaikyti du baltarusiai kolegos, į postą vienas po kito atvykę baltais DAF vilkikais. Abu jie oficialiai gabeno techninę anglį. Deja, taip pat abu gabeno ir cigarečių kontrabandą – ją vyrai slėpė prie puspriekabių pritvirtintuose atsarginiuose ratuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)