Neseniai JAV atliktas nacionalinis tyrimas parodė, kad 14 proc. namų savininkų atostogų metu socialiniuose tinkluose dalinasi informacija ir nuotraukomis, „Facebooke“, „Twitter“ ir „Foursquare“ žymi savo buvimo vietas. Tarp jaunesnių, 18-34 metų respondentų, ši tendencija dar ryškesnė, savo asmenine informacija socialiniuose tinkluose dalijasi net 41 proc., rašoma Kanados naujienų portale „23 abc“.

Žurnale „The times“ paskelbti duomenys rodo, kad net maždaug 78 proc. vagių naudojasi socialiniais tinklais rinkdamiesi objektus apiplėšimams. Patebima, kad tobulėjančios „Facebook“ funkcijos leidžia tik dar lengviau surasti, kurie socialinio tinklo atostogauja ar net prafiltruoti juos pagal tam tikrą pramogą.

Štai, keli patarimai, ko atostogų metu tikrai nederėtų skelbti socialiniuose tinkluose:

Prieš atostogas:

1. Atsispirkite įrašui „Prasideda atostogos!“

Galbūt jus kankina noras pasigirti savo draugams, kad artimiausias septynias dienas būsite paplūdimyje ir deginsitės saulėje, tačiau atsispirkite pagundai rašyti apie tai socialiniuose tinkluose, rašoma portale „Inthenations“.

2. Išjunkite nustatymus, leidžiančius identifikuoti jūsų buvimo vietą

Išmanieji telefonai, planšetės ir nešiojamieji kompiuteriai turi vietos nustatymo funkciją, kuri pagal GPS ar Wi-Fi identifikuoja jūsų buvimo vietą. Jei šią funkciją išjungsite, skelbiant informaciją socialiniuose tinkluose nebus matoma, kurioje vietoje buvote, kai patalpinote įrašą.

3. Patikrinkite žymėjimo nustatymus „Facebooke“

Socialinio tinklo „Facebook„privatumo nustatymai leidžia kontroliuoti įrašus ir nuotraukas, kuriose jūs esate pažymėtas. Pakeiskite nustatymus taip, kad įrašai, kuriuose esate pažymėtas, ne automatiškai atsirastų ant jūsų asmeninio profilio sienos, o pasirodytų tik tada, kai šiuos įrašus patvirtinate pats. Tokiu būdu jūs būsite tikras, kad niekas kitas nepaskelbs apie jūsų atostogas, be jūsų sutikimo, o grįžęs po atostogų galėsite norimus įrašus patvirtinti.

Per atostogas:

4.Nežymėkite savo buvimo vietos įrašuose apie atostogas

Socialiniuose tinkluose nežymėkite, kurioje vietoje esate šiuo metu, ypač tol, kol atostogaujate. Kai naudojatės šia vietos žymėjimo funkcija, jūsų draugai žino, kur jūs esate, tačiau vagims aišku, kur jūsų nėra.

5. Fiksuokite nuostabiausius momentus

Užfiksuotus momentus galite kelti į socialinį tinklą, tačiau aprašykite juos taip, kaip paprastai aprašote savo patirtis. Taip pat apsvarstykite galimybę pasinaudoti įrašų išpublikavimo tam tikru laiku funkcija. Tokiu būdu galėsite nustatyti, kad įrašai būtų paviešinti tuomet, kai grįšite iš atostogų.

6. Rašykite dabar – viešinkite vėliau

Asmeninės patirties aprašymas yra puikus būdas užfiksuoti visas atostogų detales. Tačiau vietoj to, kad publikuotumėte šiuos įrašus, išsaugokite juos juodraščiuose.

Po atostogų:

7. Paviešinkite visus įrašus

Kai tik grįžtate namo po atostogų, galite pasidalinti visais sukauptais įrašai su savo draugais ir šeima. Visais šiais patarimais pasidalinkite su savo šeima ir vaikais, tokiu būdu apsaugosite savo namus per atostogas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)